Έρχονται βροχές και κρύο τα Χριστούγεννα-Δείτε την πρόγνωση του meteo.gr

0
136

Σημαντική μεταβολή προβλέπεται ότι θα παρουσιάσει ο καιρός ανήμερα των Χριστουγέννων, καθώς και την επομένη (26/12), καθώς αναμένονται βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και στις παράκτιες περιοχές, καθώς επίσης χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά μέρη της ηπειρωτικής χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο αναλυτικά:

Ψυχρές αέριες μάζες θα φτάσουν και θα επηρεάσουν από την Τρίτη τη χώρα μας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, αρχικά στα βόρεια και κατόπιν σε όλη τη χώρα. Ολικός παγετός θα επικρατήσει στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια.

Παράλληλα θα εκδηλωθούν βροχές, χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά, και σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 έως 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ.

Σε ότι αφορά την Κρήτη, ο καιρός φαίνεται να αρχίζει να αλλάζει από το μεσημέρι των Χριστουγέννων και η αλλαγή αυτή με τις βροχές και το κρύο αναμένεται να κρατήσει μέχρι το πρωί της Παρασκευής.

Δείτε τον αναλυτικό πίνακα πρόγνωσης για τα Χανιά: