Έρχονται να ψάξουν για την οικογένεια που έσωσε τον παππού τους στη Μάχη της Κρήτης!

0
2999

Μία οικογένεια από τη Νέα Ζηλανδία, αναμένεται να έρθει στο νησί, για έναν σοβαρό σκοπό.

Μαζί τους θα έχουν και τον παππού τους βετεράνο της Μάχης της Κρήτης, Άρθουρ Έρνεστ Ράιτ, σε μία προσπάθεια να βρουν τα μέλη της οικογένειας που τον έσωσαν κατά τη διάρκεια της γερμανικής εισβολής στο νησί.

Αναλυτικά η έκκληση της εγγονής του βετεράνου της Μάχης της Κρήτης:

Ειρήνη, Τάσος και Νικόλας. Ο παππούς μου, Άρθουρ Έρνεστ Ράιτ, συνελήφθη στην Κρήτη το 1941, λίγο μετά την απόβαση των Νεοζηλανδών κομάντος.

Πέρασε αρκετό καιρό στη φυλακή, απέδρασε δύο φορές, έψαξε για φαγητό και κρύφτηκε στα δάση και στα βουνά, τρώγοντας χόρτα και σκουλήκια… πριν τον βρει αυτή η οικογένεια και τον έκρυψε για μήνες, πριν συλληφθεί και πάλι και επιστρέψει στη φυλακή.

Η μία από τις φωτογραφίες είναι αντίγραφο από φέιγ βολάν που ρίχτηκαν σε όλο το νησί, ζητώντας από τους στρατιώτες να παραδοθούν ή να τους συλλάβει ο κόσμος ως κατασκόπους.

Δεν ήθελε οι νέοι φίλοι του να έχουν πρόβλημα με τους ναζί και παραδόθηκε ο ίδιος στους Γερμανούς.

Φέτος, ο σύζυγός μου κι εγώ θα φέρουμε τον πατέρα μου στην Κρήτη να επισκεφτούμε ιστορικά μέρη της Μάχης της Κρήτης.

Ελπίζουμε ότι θα βρεθεί κάποιος να αναγνωρίσει την οικογένεια, ώστε να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτούς και να συναντήσουμε τους απογόνους τους.

Χωρίς τη βοήθειά τους οι επόμενες τρεις γενιές της οικογένειάς μας δεν θα υπήρχαν.

Η γιαγιά μου πέθανε πριν δύο χρόνια, τρεις μόλις εβδομάδες πριν γίνει 100… Είχε αυτή τη φωτογραφία κρεμασμένη στον τοίχο, σε ειδική κορνίζα.

Παρακαλώ να κοινοποιήσετε την ιστορία μας, μήπως και μπορέσουμε να τους βρούμε.