Έρχεται σήμερα το «Μαύρο Φεγγάρι»

0
156

Πάρτι γίνεται στο διαδίκτυο με αφορμή το «Μαύρο Φεγγάρι» που θα κάνει την εμφάνισή του σήμερα Παρασκευή και θα αφήσει στο σκοτάδι το δυτικό ημισφαίριο.

Το φαινόμενο δεν είναι κάτι σπάνιο, αφού παρατηρείται κάθε 32 μήνες, ωστόσο φέτος ακολουθεί την ηλιακή έκλειψη που συνέβη πριν λίγες μέρες και οι λάτρεις των θρύλων και των δεισιδαιμονιών δίνουν ρέστα, αφού βρήκαν μία ακόμα ευκαιρία προκειμένου να μιλούν για το τέλος του κόσμου, τη Δευτέρα Παρουσία κλπ κλπ.

Ενδεικτικές είναι μερικές ατάκες από τα κοινωνικά δίκτυα

«Αυτά τα σημάδια μας ενημερώνουν πως σύντομα θα έρθει ο Ιησούς»
«Πλησιάζει το τέλος του κόσμου μας και το τέλος της ζωής στη Γη για κάθε ανθρώπινη ύπαρξη». «Κάθε μέρα πρέπει να ερχόμαστε πιο κοντά στον Σωτήρα μας Ιησού Χριστού».
«Ο Κύριος θα κάνει το φεγγάρι κόκκινο όπως το αίμα και μετά μαύρο. Σας θυμίζει κάτι»;

Μάλιστα οι απανταχού συνωμοσιολόγοι προκειμένου να γίνουν πιστευτοί στο ακροατήριο τους βασίζονται σε εδάφια της Βίβλου και ειδικά στην αναφορά του ευαγγελιστή Λουκά, σύμφωνα με την οποία «θα υπάρχουν σημάδια στο φεγγάρι, στον ήλιο και στα αστέρια», τα οποία θα γεμίσουν τις καρδιές των ανθρώπων με φόβο.

Ωστόσο, οι επιστήμονες λένε ότι δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθούν οι άνθρωποι, και η Γη θα συνεχίσει κανονικά να υπάρχει και μετά το «Μαύρο Φεγγάρι». Το φαινόμενο θα είναι κυρίως ορατό σύμφωνα με τους επιστήμονες στο δυτικό ημισφαίριο, πάνω από τη Βόρεια και Νότια Αμερική. Στην Ευρώπη θα γίνει κυρίως ορατό από τις χώρες της Δύσης.

mayro-feggari1

Το φαινόμενο «Μαύρο Φεγγάρι»

Το θεαματικό «Μαύρο Φεγγάρι», ένα φαινόμενο το οποίο συμβαίνει όταν η φωτεινή πλευρά του φεγγαριού θα είναι από την άλλη πλευρά, επομένως αυτό που θα βλέπουμε από τη Γη θα είναι εξ ολοκλήρου στη σκιά. Το φαινόμενο συμβαίνει περίπου κάθε 32 μήνες, αλλά αυτό το διαφορετικό που θα συμβεί στο τέλος του μήνα είναι ότι η σελήνη θα καλυφθεί ολόκληρη από τη Γη.

Υπενθυμίζεται πως την πρώτη ημέρα του Σεπτέμβρη ένα εξίσου σημαντικό φαινόμενο έλαβε χώρα, το λεγόμενο «δαχτυλίδι της φωτιάς» δηλαδή μια ηλιακή έκλειψη – όπου το φεγγάρι καλύπτει τη Γη και τον ήλιο πάνω από την Αφρική με αποτέλεσμα να φαίνεται πως ο ήλιος έχει σκοτεινιάσει. Αυτό το φαινόμενο όμως σε συνδυασμό με την «Μαύρο Φεγγάρι» δεν αποτελεί και τον καλύτερο οιωνό για πολλούς.

Πηγή: iefimerida.gr