Ερχεται στην 115 ΠΜ το πρώτο διθέσιο αναβαθμισμένο F-16 Viper Block.70

0
51

Παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου πραγματοποιούνται σήμερα στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), στο Σχηματάρι Βοιωτίας, τα εγκαίνια νέων εγκαταστάσεων, καθώς και η παράδοση του πέμπτου στη σειρά και πρώτου διθέσιου αναβαθμισμένου μαχητικού F-16V (Viper/Οχιά) Block.70!

Στην τελετή είναι προσκεκλημένοι επίσης οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, Εθνικής Αμύνης, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, Αναπτύξεως, Άδωνις Γεωργιάδης, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης, και άλλοι επίσημοι.

Οι νέες εγκαταστάσεις για την αναβάθμιση των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, αποτελούν υλοποίηση στο πλαίσιο του προγράμματος συμβατικής υποχρεώσεως Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων (ΑΩ) της κατασκευάστριας εταιρείας Lockheed Martin και θα παραμείνουν στην ΕΑΒ ως περιουσιακό της στοιχείο.

Τέλος, η παράδοση του πέμπτου αναβαθμισμένου μαχητικού F-16V και του πρώτου διθέσιου στη δύναμη της 340 Μοίρας της 115 Π.Μ, αποτελεί μια σημαντική στιγμή στην υλοποίηση του όλου προγράμματος, αναβαθμίζοντας σημαντικά τις εκπαιδευτικές/επιχειρησιακές δυνατότητες της Μοίρας και κατ’ επέκταση της Π.Α. και των Ε.Δ. γενικότερα.

 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter