Επίθεση Πλακιωτάκη στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης για την αναδιάρθωση της ΕΛΑΣ

0
58

Σειρά επαφών με τοπικούς παράγοντες της Ιεράπετρας, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει σχετικά με την επικείμενη κατάργηση Αστυνομικών Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ και το προσφυγικό ζήτημα, πραγματοποίησε σήμερα ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ και βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης. Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ιεράπετραςκ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη και τον Διοικητή Ασφαλείας Ιεράπετρας κ. Νεκτάριο Φρονιμάκη. 

 Σε ανακοίνωση του μετά τις συναντήσεις τονίσει:

.Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, οι πολίτες του Νομού Λασιθίου και της Κρήτης γενικότερα, αλλά και όλων των ακριτικών και νησιωτικών περιοχών της χώρας, βιώνουν την προχειρότητα και την ανευθυνότητα των κυβερνητικών επιλογών των στελεχών της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα.

Μετά από τα κωμικοτραγικά μασκαριλίκια του κ. Μουζάλα, για τη μεταφορά των μεταναστών στην Κρήτη και τις ατυχείς δηλώσεις του περί «εκλεκτής φυλής των Κρητικών», τώρα αντιμετωπίζουμε τις ασκήσεις επί χάρτου του κ. Τόσκα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ιεράπετρα μια περιοχή με μεγάλο αριθμό μεταναστών,(περίπου 8.000, σε σχέση με τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής περίπου 26.000) καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την απορρόφηση και την εγκατάσταση περισσοτέρων μεταναστών.

Η Κυβέρνηση δεν υπολόγισε το πλήγμα που θα δεχθεί ο τουρισμός της περιοχής ακόμα και το επίπεδο της ασφάλειας των επισκεπτών ενώ επιμένει αντί να ενισχύσει τις αστυνομικές υπηρεσίες να τις αποδυναμώσει.

Η αντιστοιχία αστυνομικών-κατοίκων στη χώρα είναι περίπου 1 αστυνομικός ανά 200 κατοίκους.

Στην Κρήτη ειδικότερα αναλογεί είναι 1 αστυνομικός ανά320 κατοίκους ενώ στην Ιεράπετρα αναλογεί ένας 1 αστυνομικός ανά 1.000 κατοίκους, γεγονός που δυσχεραίνει ιδιαίτερα το έργο των αστυνομικών οργάνων στη περιοχή   .

Οπότε,όπως είναι απόλυτα κατανοητό, η όποια συγχώνευση και κατάργηση υπηρεσιών της Αστυνομίας, χωρίς ενίσχυση του προσωπικού, δεν θα επιφέρει κανένα σχετικό αποτέλεσμα.

Οι επιλογές αυτές, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα από όσα επιδιώκουν να επιλύσουν.

Σε μια εποχή που τα πάντα αλλάζουν δραματικά και ανεξέλεγκτα, το μεταναστευτικό και η διεθνής τρομοκρατία βρίσκονται στην κορυφή της διεθνούς ατζέντας και οι εξωτερικοί κίνδυνοι για τη χώρα μας πληθαίνουν, η κυβέρνηση προβαίνει σε πρωτοβουλίες που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών στις ακριτικές και άγονες νησιωτικές περιοχές.

Προσεγγίζει τα πάντα μέσα από το πρίσμα των οικονομικών μεγεθών και αψηφά τους κινδύνους δημόσιας και εθνικής ασφάλειας.

Γι’ αυτό, τόσο εγώ, όσο και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα αντιδράσουμε δυναμικά.

Η καθεστωτική λογική του κ. Τσίπρα και των στελεχών του, δεν θα περάσει.

 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter