Επιτέλους: Από την Παρασκευή τέλος τα αυτοκίνητα στο ενετικό λιμάνι- Όλες οι λεπτομέρειες

0
490

Κάλιο αργά παρά ποτέ: Από την Παρασκευή 4 Αυγούστου μπαίνει τέλος  στην απαράδεκτη κατάσταση της κυκλοφορίας και στάθμευσης αυτοκινήτων στην Πλατεία Κατεχάκη και γενικότερα στο ανατολικό τμήμα του ενετικού λιμανιού. 

Την απόφαση για απαγόρευση έλαβε ο Λιμενάρχης Χανίων μετά από διαβούλευση με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων.

Αναλυτικά η απόφαση  αναφέρει ότι: 

Εδώ και καιρό υπήρχαν πολλές αντιδράσεις για την κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρο το ανατολικό τμήμα του ενετικού λιμανιού, παρόλα αυτά η μόνο υπηρεσία που μπορούσε να παρέμβει και να απαγορεύσει την κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων, ήταν το Λιμεναρχείο Χανίων.

Τελικά μετά από πολλές πιέσεις και από το Δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βαμβουκα και από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλης Βλαχάκη, φαίνεται να πείστηκε ο Λιμενάρχης και να έλαβε την σχετική απόφαση. 

Η απαγόρευση της στάθμευσης στο συγκεκριμένο τμήμα του λιμανιού είχε ανασταλεί μετά από προσφυγή επιχειρηματιών του λιμανιού στο ΣτΕ, ενώ από τον περασμένο Φεβρουάριο έχει ληφθεί και νέα απόφαση η οποία όμως δεν μπορεί να εφαρμοστεί καθώς δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία των σχετικών εγκρίσεων.

Σε ανακοίνωση του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλης Βλαχάκης αναφέρει:

Λόγω της πολύμηνης καθυστέρησης των εγκρίσεων της κυκλοφοριακής ρύθμισης του Ενετικού Λιμένα Χανίων σε συνδιασμό με την υψηλή επισκεψιμότητα στην χερσαία λιμενική ζώνη ειδικά τους θερινούς μήνες, ο Δήμος Χανίων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, ανέλαβαν την πρωτοβουλία κοινής σύσκεψης, στη διάρκεια της οποίας η Λιμενική Αρχή Χανίων κατέθεσε τη βούλησή της να εφαρμόσει, έκτακτα μέτρα με στόχο, πρωτίστως, την ασφάλεια των πολυάριθμων επισκεπτών αλλά και την προστασία του μνημείου, από το πλήθος των διερχόμενων και σταθμευμένων οχημάτων.

Με αυτό το πνεύμα, συναποφασίστηκε να τεθεί σε ισχύ από την Παρασκευή 04η Αυγούστου 2017, η απαγόρευση διέλευσης και στάθμευσης όλων των μηχανοκίνητων οχημάτων σε όλο το μήκος της χερσαίας λιμενικής ζώνης του Ενετικού Λιμένα Χανίων με εξαίρεση την διέλευση και στάση οχημάτων τροφοδοσίας μεικτού βάρους έως 5 τόνους, και μόνο κατά τις ώρες 07:00 έως 09:00.

Η προσωρινή κυκλοφοριακή ρύθμιση θα ισχύει απο την δημοσίευση της στην διαύγεια έως και την 15η Οκτωβρίου που ευελπιστούμε να έχουν παρθεί οι εγκρίσεις και να έχει εκδοθεί το ΦΕΚ της κυκλοφοριακής ρύθμισης για τον Ενετικό Λιμένα.

Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω τον Λιμενάρχη Χανίων κύριο Αναστάσιο Ζαΐμη για την άψογη συνεργασία και την υπεύθυνη στάση που έδειξε στο συγκεκριμένο θεμα.

Μιχάλης Βλαχάκης
Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού
Ταμείου Χανίων

Δείτε ολόκληρη την απόφαση του Λιμεναρχείου Χανίων: