Επιταγή ακρίβειας 250 ευρώ: Τελευταία ευκαιρία σήμερα για τους μακροχρόνια ανέργους

0
30

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 29/12 θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για την εφάπαξ έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 250 ευρώ που καταβάλει η ΔΥΠΑ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους.

Η έκτακτη ενίσχυση της ΔΥΠΑ αφορά σε ανέργους που έχουν συμπληρώσει 12-24 μήνες συνεχόμενης ανεργίας και δεν θα πρέπει να συγχέεται με την επιταγή που θα λάβουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, τα άτομα με αναπηρία και οι ευάλωτοι πολίτες ή οικογένειες.

Όπως έχει ανακοινωθεί, η καταβολή της ενίσχυσης στους μακροχρόνια ανέργους θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 30/12. Δικαιούχοι είναι οι μακροχρόνια άνεργοι που πληρούν όλες τις εξής προϋποθέσεις:

-Ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ για διάστημα πάνω από 12 και έως 24 μήνες στις 30.11.2022

-Δεν είναι δικαιούχοι άλλης παροχής, επιδόματος, βοηθήματος ή ενίσχυσης της ΔΥΠΑ, του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, των οικονομικών παροχών που χορηγούνται σε άτομα με αναπηρία ή του Επιδόματος Παιδιού

-Πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια του Επιδόματος Θέρμανσης 2021, κατά το φορολογικό έτος 2021, δηλαδή έως 14.000 ευρώ για άγαμους, 20.000 ευρώ για έγγαμους προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο ή 23.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Οι δυνητικά δικαιούχοι εισέρχονται στην πλατφόρμα (κλικ εδώ) με τους κωδικούς TaxisNet και καταχωρούν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της ενίσχυσης, καθώς και την οικογενειακή κατάσταση.

Στη συνέχεια, η ΔΥΠΑ ελέγχει την πλήρωση των προϋποθέσεων μέσω διασταύρωσης με τα στοιχεία αρμόδιων φορέων (ΑΑΔΕ, ΗΔΙΚΑ, ΓΓΠΣΔΔ) και αν εγκριθεί τότε η καταβολή της ενίσχυσης γίνεται αυτόματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών.

Σημειώνεται πως δεν απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών και δεν υπάρχει κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της ΔΥΠΑ

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter