Επιστρέφει το Ρέθυμνο στη σύνδεση με τον Πειραιά μετά από 14 χρόνια!

0
153

Ένα πλοίο φεύγει, ένα άλλο έρχεται στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ρεθύμνου. 

Το SuperFerry II της εταιρείας Golden Star Ferries σταματάει τα δύο έξτρα δρομολόγια από το Ρέθυμνο προς Ραφήνα μέσω Κυκλάδων, αλλά δρομολογείται το πρώην Elli T, με το όνομα Olympus καθώς εγκρίθηκε σήμερα από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) το δρομολόγιο του πλοίου για: Πειραιά, Μήλο, Σαντορίνη, Ρέθυμνο και επιστροφή. Το βράδυ στις 22.00 θα ξεκινά από Πειραιά και θα φτάνει στις 03.00 στη Μήλο, στις 05.45 στην Σαντορίνη και στις 09.30 στο Ρέθυμνο.

Ακολούθως θα ξεκινά από το Ρέθυμνο στις 18.30, θα φτάνει Σαντορίνη στις 21.30, Μήλο στις 01.00 και Πειραιά στις 06.00 το πρωί.

Ένα βραδινό δρομολόγιο όπου δεν χάνει ο επιβάτης την ημέρα τουαφού το ταξίδι γίνεται σε ώρες ύπνου, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι επιστρέφει μετά από 14 χρόνια η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ρεθύμνου με το λιμάνι του Πειραιά. 

Ο σημερινός ιδιοκτήτης του πλοίου κ. Θέμης Καραμπέκος, σε προηγούμενες δηλώσεις του είχε σημαιώσει ότι: «το πλοίο βρίσκεται σε φάση επισκευαστική και θα ενταχθεί στην γραμμή Ρέθυμνο – Σαντορίνη – Μήλος – Πειραιάς μόλις κατασταθεί αξιόπλοο, όπως είχε ειπωθεί και στην δημοτική επιτροπή για την ακτοπλοϊκή σύνδεση, πριν από λίγες εβδομάδες». Το γεγονός αποτελεί θετική έκβαση για το Ρέθυμνο, εφόσον βέβαια αυτό εξελιχθεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ιδιοκτήτη, ο οποίος έχει διαθέσει ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό για την αξιοπλοΐα του πλοίου.

Τα χαρακτηριστικά του πλοίου

Επιβάτες 1.200.
Άτομα σε καμπίνες 300.
Νταλίκες στα γκαράζ 98.
Εστιατόρια, Μπαρ 4.