Επίσκεψη Μ. Βολουδάκη στις υπηρεσίες της ΔΕΔΙΣΑ

0
7

Ο Μανούσος Βολουδάκης επισκέφθηκε σήμερα το εργοστάσιο και τις υπηρεσίες της ΔΕΔΙΣΑ.

Είχε την ευκαιρία να ακούσει από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ.Γιάννη Κουτράκη, τους μηχανικούς και τους εργαζομένους της εταιρείας τα κύρια προβλήματα που η εταιρεία αντιμετωπίζει σήμερα, αλλά και τις ευκαιρίες ανάπτυξης που έχει για το μέλλον. 

Ο Μ.Βολουδάκης αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η ανακύκλωση και η κυκλική οικονομία στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Σημείωσε ακόμα ότι η πολιτική για μείωση της χρήσης του πλαστικού την οποία η Ν.Δ. προωθεί, θα οδηγήσει σε αύξηση της χρήσης ανακυκλώσιμων υλικών, άρα και ενίσχυση του ρόλου της ΔΕΔΙΣΑ. Τόνισε ότι ένας φορέας όπως η ΔΕΔΙΣΑ αποτελεί πυλώνα της βιώσιμης ανάπτυξης του νομού, και ως τέτοια πρέπει να στηριχθεί.   

Τα στελέχη της εταιρείας ενημέρωσαν τον Μ.Βολουδάκη  για το σχεδιασμό της αναγκαίας επέκτασης του χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων και το χρονοδιάγραμμά της – προβλέπεται υπογραφή της σύμβασης το φθινόπωρο και 18μηνη υλοποίηση. Ο Μ.Βολουδάκης σημείωσε ότι δεδομένου του κορεσμού του υφισταμένου χώρου υγειονομικής ταφής, θα πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός για την κάλυψη των αναγκών και τη μείωση των κινδύνων μέχρι την έναρξη λειτουργίας του νέου ΧΥΤΥ. 

Ο Μανούσος Βολουδάκης ζήτησε ακόμη ενημέρωση για το ζήτημα της επιβολής του ΦΠΑ στις συμβάσεις με τους Δήμους. Τόνισε ότι αν η κυβέρνηση ήθελε, θα μπορούσε να έχει λύσει το θέμα, καθώς θα μπορούσε να έχει γίνει δεκτή η προσφυγή που κατέθεσε η ΔΕΔΙΣΑ κατά της απόφασης της ΑΔΑΕ με την οποία επιβάλλεται αναδρομικά ο ΦΠΑ. Σημείωσε ακόμη ότι η υποτιθέμενη προσπάθεια επίλυσης του θέματος με νομοθετική ρύθμιση έγινε με προχειρότητα, χωρίς ανάλυση των συνολικών επιπτώσεων, για αυτό και η ίδια η κυβέρνηση δεν μπόρεσε τελικά να την κάνει δεκτή. Προφανής σκοπός ήταν η δημιουργία εντυπώσεων και παράλληλα να περάσει η «καυτή πατάτα» στην επόμενη κυβέρνηση.