Επίσκεψη και φωτογράφηση σημείων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Δήμο Πλατανιά

0
9

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ενημερώνει ότι το προηγούμενο διάστημα , φιλοξενήθηκαν στο Δήμο Πλατανιά , η Γαλλίδα φωτογράφος Veronique l’Hoste και η Ελληνίδα φωτογράφος Μαρία Χουλάκη, για μια φωτογραφική αποτύπωση, στα ίχνη της Γερμανικής κατοχής στην Κρήτη.

Καθώς το θέμα αυτό παραμένει μια ανοιχτή πληγή για τα μαρτυρικά χωριά της Κρήτης, η συμπαράσταση σ’ αυτήν την πρωτοβουλία βρήκε σύμφωνο τον Δήμαρχο Πλατανιά και τους συνεργάτες του, οι οποίοι συντόνισαν την προσπάθεια των φωτογράφων και τους έδωσαν ανάλογες κατευθύνσεις.

Η φιλοξενία της Veronique l’Hoste εντάσσεται στο project <<Crete Photo Experience>> το οποίο έχει ξεκινήσει ήδη από το 2015.

Στόχος της δράσης , είναι η δημιουργία σύγχρονων αρχείων για την Κρήτη και η διαμόρφωση μιας εναλλακτικής μορφής τουρισμού με έμφαση στη φωτογραφική αποτύπωση της ζωής στην Κρήτη.

Με τη φωτογράφιση στα ερειπωμένα χωριά του Δήμου Πλατανιά, ένα νέο φωτογραφικό οδοιπορικό ξεκίνησε για τις δυο φωτογράφους, με τη φιλοδοξία να φωτιστεί ακόμη περισσότερο η βαναυσότητα της Γερμανικής κατοχής στην Κρήτη.