Επίσκεψη δημάρχου Ρεθύμνου σε σχολικές υποδομές και αυτοψία έργων

0
4

Αυτοψία σε δημοτικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στις περιοχές Ατσιποπούλου και Πρινέ πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Συντονισμού των Υπηρεσιών του Δήμου και της Καινοτομίας διοικητικής και ψηφιακής ανασυγκρότησης του Δήμου Ρεθύμνης/ Αρμόδιο για κ. Γιώργο Γεωργαλή και τον Ατνιδήμαρχο Καθαριότητας / αρμόδιο για τις Δημοτικές Ενότητες Λαππαίων και Νικηφόρου Φωκά.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος επιθεώρησε το έργο διαπλάτυνσης του δρόμου και διαμόρφωσης χώρου στο 2ο δημοτικό Σχολείο Ατσιποπούλου, το οποίο εκτελεί αυτή την περίοδο ο Δήμος Ρεθύμνης.

Ως γνωστόν, πρόκειται για ένα έργο αρχικού προϋπολογισμού  230.000 € με το εκτελούνται εργασίες διαπλάτυνσης της οδού Κνωσού στο Ατσιπόπουλο καθώς και έργα υποδομής που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση των δύο εκπαιδευτικών μονάδων της περιοχής και συγκεκριμένα: του νέου Δημοτικού Σχολείου Ατσιποπούλου που κατασκεύασε ο Δήμος Ρεθύμνης σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του, αλλά και του 3ου Νηπιαγωγείου Ατσιποπούλου το οποίο θα φιλοξενήσει τη λειτουργία του σε οικόπεδο που θα αγοράσει ο Δήμος για εγκαταστήσει πέντε (5) σύγχρονες προκάτ αίθουσες που θα παραχωρηθούν από την ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές).

Σε ότι αφορά τις εργασίες διαπλάτυνσης (η οποία σε ορισμένα σημεία φτάνει τα 10 μ. πλάτος) που εκτελούνται στο δρόμο που οδηγεί στο σχολείο, υπολείπεται η ασφαλτόστρωση για την οποία ο Δήμαρχος σε επικοινωνία του με τον ανάδοχο εργολάβο , απέσπασε τη δέσμευση του, για ολοκλήρωσή της σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Πρινέ, τις εγκαταστάσεις τους οποίου αναβάθμισε προσφάτως ο Δήμος, με την προσθήκη δύο πλήρως εξοπλισμένων προκάτ αιθουσώνν διδασκαλίας που αξιοποιούνται ως αίθουσες Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Αισθητικής Αγωγής, αντίστοιχ