Επίσκεψη από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών στον Σύλλογο Ιεράπετρας

0
18

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών κ. Κοροβίλιας επισκέφθηκε την Παρασκευή 11/11/2022 την περιοχή της Ιεράπετρας όπου και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το ΔΣ του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας.

Η σύσκεψη διεξήχθη στα γραφεία του Συλλόγου και περιλάμβανε μια σειρά από φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν ευρύτερα τον αγροτικό κλάδο. Κυρίαρχο θέμα ήταν η έλλειψη εργατικού δυναμικού που ταλανίζει το σύνολο του πρωτογενούς τομέα. Εν τελεί αποφασίστηκε, με αφετηρία αυτό το ζήτημα, ο από κοινού συντονισμός των δράσεων με πλήθος Αγροτικούς Συλλόγων ανά την επικράτεια.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι:

« Δεν υπάρχει αύριο στην αγροτικό – κτηνοτροφική παραγωγή, αν η Πολιτεία, εκφραζόμενη από τους βουλευτές και τον πρωθυπουργό, δεν σταθεί στο ύψος τον περιστάσεων. Είναι θέμα χρόνου (με τις ισχύουσες συνθήκες) η επισιτιστική κρίση να εκδηλωθεί στην χειρότερη μορφή της και στην ελληνική κοινωνία. Η έλλειψη των αγροτικών προϊόντων και η εκτίναξη των τιμών είναι αναπόφευκτο να συμβούν όσο η κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά να δώσει λύσεις στην τεράστια έλλειψη εργατικού προσωπικού. Η ευθύνη για αυτό βαραίνει αποκλειστικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο αγροτικός κόσμος είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και είναι μονόδρομος η συσπείρωση δυνάμεων με σκοπό την δυναμική διεκδίκηση των αιτημάτων μας. Είναι πλέον θέμα επιβίωσης για τον αγροτικό τομέα στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter