Επίσημο: Κανονικά το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας

0
56

Στην έκδοση επίσημης ανακοίνωσης για όλα όσα έγιναν χθες στο περιθώριο του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και για την απόφαση να διεξαχθεί τελικά κανονικά ο αγώνας, προχώρησαν από κοινού η Formula 1 και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής 25 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια των πρώτων ελεύθερων δοκιμαστικών, η πόλη δέχτηκε επίθεση από αντάρτες, οι οποίοι εξαπέλυσαν βομβιστική επίθεση στις εγκαταστάσεις πετρελαίου της Aramco, σε απόσταση περίπου 10 χλμ από την πίστα, και αυτό προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση τόσο στους οδηγούς όσο και στους διοργανωτές του αγώνα.

Οι διοργανωτές, έπειτα από μια πρώτη συνάντηση, ανακοίνωσαν πως το GP της Σαουδικής Αραβίας θα συνεχιστεί κανονικά, ενώ αμέσως μετά το FP2 υπήρξε δεύτερο μίτινγκ, στο τέλος του οποίο ο CEO της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι, διαβεβαίωσε πως υπάρχει ασφάλεια για να συνεχιστεί το GP.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«H Formula 1 και η FIA μπορούν να επιβεβαιώσουν πως, έπειτα από συζητήσεις με όλες τις ομάδες και τους οδηγούς, το 2022 FIA Formula 1 Saudi Arabian Grand Prix θα συνεχιστεί βάσει προγράμματος. Μετά το συμβάν που έλαβε χώρα την Παρασκευή στην Τζέντα και προβλήθηκε ευρέως, υπήρξαν εκτενείς συζητήσεις ανάμεσα σε όλους τους μετόχους, τις Αρχές της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας και τις υπηρεσίες ασφαλείας, που έδωσαν πλήρεις και λεπτομερείς διαβεβαιώσεις πως το event είναι ασφαλές. Συμφωνήθηκε με όλους τους μετόχους να υπάρχει ξεκάθαρος και ανοιχτός διάλογος κατά τη διάρκεια του event αλλά και στο μέλλον».

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter