Επικοινωνία Κεφαλογιάννη- Πέτσα| Χρηματοδότηση για τις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Αγίου Βασιλείου

0
30

Επικοινωνία με τον με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννη Ταταράκη, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης αναφορικά με την απόφαση Χρηματοδότηση Δήμων της χώρας στο πλαίσιο της Πράξης «Επιχορήγηση των ΟΤΑ για «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από Θεομηνίες στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού της Χώρας» και ειδικότερα την απόφαση χρηματοδότησης του Δήμου Αγίου Βασιλείου με το ποσό των 400.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση έχει ως βασική στόχευση την αποκατάσταση των ζημιών σε επίπεδο αγροτικής οδοποιίας και σε συνδυασμό με την αντίστοιχη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των δικτύων άρδευσης ύψους 150.000 ευρώ δημιουργούν ένα πρώτο ουσιαστικό πλέγμα παρεμβάσεων για τις υποδομές της περιοχής.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Κεφαλογιάννη:

«Επικοινώνησα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννη Ταταράκη με αφορμή τη συνολική χρηματοδότηση ύψους 1.450.000 ευρώ προς τους πυρόπληκτους δήμους της χώρας και αντίστοιχα για τη χρηματοδότηση 400.000 ευρώ για το Δήμο Αγίου Βασίλειου.

Το γεγονός ότι η χρηματοδότηση προς την περιοχή αυτή είναι η μεγαλύτερη σε σχέση με όλες τις άλλες πληγείσες περιοχές αναδεικνύει το μέγεθος των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν. Η χρηματοδότηση των ανωτέρω ποσών θα γίνει απολογιστικά σύμφωνα με τη πρόοδο των έργων και με παραστατικά των δαπανών που θα υποβάλλονται στο ΥΠ.ΕΣ.

Η άμεση ανταπόκριση της Κυβέρνησης προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών σε επίπεδο αγροτικής οδοποιίας και δικτύων άρδευσης αναδεικνύει την εντατικοποίηση των προσπάθειών για την στήριξη της πληγείσας περιοχής αποτελώντας ένα πρώτο ουσιαστικό και χειροπιαστό βήμα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση».

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter