Επιχείρηση του Δήμου Χανίων για την απομάκρυνση παράνομων τραπεζοκαθισμάτων & αυθαίρετων κατασκευών-εμπορευμάτων (φώτο)

0
105

Σε συντονισμένη επιχείρηση για την απομάκρυνση των παράνομα τοποθετημένων τραπεζοκαθισμάτων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορευμάτων και αυτοσχέδιων κατασκευών, που κάλυπταν αυθαίρετα τον δημόσιο χώρο, προχώρησαν σήμερα, Πέμπτη 19/5/2022, τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Χανίων και της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ΑΕ (ΟΤΑ), σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Οικονομικών και Καθαριότητας του Δήμου Χανίων, με την παρουσία και της Ελληνικής Αστυνομίας, στις οδούς Χάληδων και Αν. Γογονή, στο κέντρο της πόλης.

«Πρόκειται για μια προσπάθεια του Δήμου Χανίων, ώστε να μπει ένα τέλος στην παράνομη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και λοιπών κατασκευών, προκειμένου να απελευθερωθεί ο δημόσιος χώρος για τους πολίτες», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι ενέργειες του Δήμου «δεν γίνονται τιμωρητικά προς τους ιδιώτες, αλλά επιβάλλεται η νομιμότητα και τα όσα προβλέπουν οι κανόνες, κατόπιν αλλεπάλληλων ελέγχων που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα και τη μη συμμόρφωση μερίδας επιχειρηματιών. Για να είναι ελεύθεροι και προσβάσιμοι οι δημόσιοι χώροι, προς όλους τους πολίτες».

Επισημαίνεται ότι οι ενέργειες του Δήμου εναρμονίζονται με τον Ν. 4483/17, ενώ το προηγούμενο διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν αποστείλει ενημερωτικές επιστολές στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

 

Η προσπάθεια απελευθέρωσης του δημόσιου χώρου και ελεύθερης διέλευσης των πεζών θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, καθώς αρκετές είναι οι περιπτώσεις, που δεν τηρείται η νομιμότητα. Τα είδη, που απομακρύνονται από τα συνεργεία, μεταφέρονται στις αποθήκες του Δήμου, ενώ οι επιχειρηματίες για να τα παραλάβουν, θα κληθούν να πληρώσουν σχετικό πρόστιμο.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες και επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν στον Δήμο Χανίων τη χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα, υποβάλλοντας ηλεκτρονικό αίτημα μέσα από την πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, που λειτουργεί στον Δήμο Χανίων.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter