Επέστρεψε στην Κρήτη το επικίνδυνο αέριο γέλιου

0
69

Ο “εφιάλτης” του αέριου γέλιου επέστρεψε στην Κρήτη, προκαλώντας έντονη ανησυχία. Ένας νεαρός συνελήφθη εχθές τα μεσάνυχτα σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 43 αμπούλες οι οποίες περιείχαν αέριο γέλιου. 

Σύμφωνα με το αναλυτικό δελτίο της αστυνομίας:  

Συνελήφθη χθες (09.06.2018) μεταμεσονύκτιες ώρες, σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, 20χρονος αλλοδαπός για παράνομη πώληση συσκευασιών που περιείχαν αέριο γέλιου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού και δράσεων που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης σε τουριστικές περιοχές, για την καταπολέμηση του φαινομένου της διάθεσης και κυκλοφορίας αντικειμένων και πλαστικών μπαλονιών που περιέχουν αέριο γέλιου, χθες (09.06.2018) μεταμεσονύκτιες ώρες πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου κατελήφθη ο 20χρονος να κατέχει και να διαθέτει εντός του καταστήματος φιαλλίδια-αμπούλες και μπαλόνια τα οποία περιείχαν αέριο γέλιου.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• 43 φιαλίδια τα οποία περιείχαν αέριο γέλιου,
• 2 μπαλόνια με αέριο γέλιου τα οποία ήταν έτοιμα προς χρήση,
• 4 μεταλλικά αντικείμενα με τα οποία διοχετεύεται το αέριο γέλιου μέσα στα μπαλόνια,
• 200 μπαλόνια

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.