Επέστρεψαν οι εργαζόμενοι στο κατάστημα του Μαρινόπουλου

0
66

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦAΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ

Επέστρεψαν χθες το πρωί στο κατάστημα του Μαρινόπουλου στον Κουμπέ οι εργαζόμενοι, με δικαστικό επιμελητή, καθώς το Πρωτοδικείο Αθηνών που εκδίκασε την υπόθεση του αιτήματος λήψης ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει, κατά της ΕΑΣ, τους δικαίωσε.

Η σχετική δικαστική απόφαση έχει ισχύ μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με τον δικηγόρο των εργαζόμενων, Γιώργο Δρυγιαννάκη, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών έχει την υποχρέωση να επιστρέψει τον εξοπλισμό του καταστήματος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΣ, Ν. Χαροκόπος, δηλώνει πως η έξωση που έκανε στον Μαρινόπουλο, ο οποίος εκμίσθωνε τον χώρο, είναι στο πλαίσιο της νομιμότητας εφόσον υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που τη δικαιώνουν.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΑΣ που είναι ιδιοκτήτης του κτηρίου, προχώρησε μετά τις θετικές για αυτήν δικαστικές αποφάσεις στην έξωση του ενοικιαστή, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, και ήδη έχει αφαιρέσει όλο τον εξοπλισμό του καταστήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση έχει ήδη συμφωνήσει με κρητική επιχείρηση αλυσίδας σούπερ μάρκετ για την ενοικίαση του χώρου, η οποία μάλιστα έχει δεσμευτεί ότι θα προσλάβει όλους τους εργαζόμενους του Μαρινόπουλου που επιθυμούν να εργαστούν σε αυτήν.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, εξελίξεις αναμένεται να δρομολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Πηγή: GOODnet.gr

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter