Έως 31 Οκωβρίου η εικαστική έκθεση “Memento (a)mori: ενθυμού & μη λησμόνει”

0
48

Με μεγάλο ενδιαφέρον αθρόα προσέλευση κόσμου συνεχίζεται στην Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης των εικαστικών Λαμπρινή Μποβιάτσου, Μιράντα Σκυλουράκη και Αλίκη Χιωτάκη, με τίτλο Memento (a)mori: ενθυμού & μη λησμόνει, σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης Μανόλη Καρτεράκη.

Η έκθεση που εγκαινιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής 28ης Σεπτεμβρίου 2018, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (Ενετικός Ναός Αγ. Φραγκίσκου), παρουσία της Γενικής Γραμματέας Πολιτισμού, κας Μαρίας Ανδρεαδάκη Βλαζάκη, της Διευθύντριας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, κας Ελένης Παπαδοπούλου, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολου Βουλγαράκη, μεταξύ άλλων εκπροσώπων των τοπικών φορέων, θα είναι ίναι επισκέψιμη έως και την 31η Οκτωβρίου 2018..

Η έκθεση διοργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων σε συν-διοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Δήμο Χανίων, στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς» – Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, και πλαισιώθηκε από δύο μουσικές εκδηλώσεις όπου το Σύνολο Παλαιάς Μουσικής Ex Silentio που παρουσίασε τραγούδια από τη μεσαιωνική Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία, μουσική από την Ανατολική Μεσόγειο, και Έργα των Κρητικών Λεονταρίτη και De Laudis.