Εορτασμός για τα 120 χρόνια της Μάχης Δρομονέρου στο Δήμο Πλατανιά

0
14

Με μια σεμνή τελετή ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Ζυμβραγού, εόρτασαν σήμερα την επέτειο των 123 χρόνων της Μάχης του Δρομονέρου, μια σημαντική στιγμής της τοπικής ιστορίας καθόσον η έκβαση της μάχης αυτής , ήταν καθοριστική για την απελευθέρωση της Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης , στο χαιρετισμό του πέρα της αναφοράς του για τη σημασία της μάχης ,ανέφερε ότι “ …. έχουμε υποχρέωση να θυμόμαστε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την ελευθερία και τη δημοκρατία – όχι μόνο ως τιμή αλλά και ως μνήμη – και να εκφράζουμε μαζί την ευγνωμοσύνη µας για τη υπέρτατη θυσία τους για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι ..” τελειώνοντας πρόσθεσε ότι ο Δήμος συνειδητά αναδεικνύει όλες τις στιγμές της τοπικής ιστορίας, σε όλο το εύρος του προκειμένου,να λειτουργήσει ως ζωντανό παράδειγμα μνήμης και παιδείας.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρώην εκπαιδευτικός κ.Κουλετάκης Ανδρέας, ο οποίος με γλαφυρή και εμπεριστατωμένη αναφορά , αναφέρθηκε στα γεγονότα της εποχής.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η Βουλευτής Κα Βαγιωνάκη Βάλια, οιΑντιδήμαρχοι κ. Γεώργιος Καλαϊτζάκης,κ. Ιωάννης Μαλακωνάκης & κ.Νικόλαος Δασκαλάκης, ο Διοικητής του ΑΤ Βουκολιών κ. Γεώργιος Λιάκος, ο πρώην Δήμαρχος Κολυμβαρίου Κος Π.Πολυχρονίδης, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι των συλλόγων και φορέων της περιοχής καθώς και κάτοικοι της περιοχής.