Εορτασμός από την 120η Επέτειο της Μάχης του Πύργου των Βουκολιών στο Δήμο Πλατανιά

0
64

Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την  Ι.Μ.Κισσάμου & Σελίνου και με τους φορείς της Τοπικής Κοινότητας Βουκολιών, εόρτασαν την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου  την επέτειο των 120 χρόνων της Μάχης του Πύργου Βουκολιών , μια σημαντική στιγμής της τοπικής ιστορίας καθ’ ότι η έκβαση της μάχης αυτής ήταν καθοριστική    για την μετέπειτα απελευθέρωση της Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά  κ. Ιωάννης Μαλανδράκης , στο χαιρετισμό του  πέρα της αναφοράς του για τη σημασία της μάχης , πρόσθεσε ότι ….ο Δήμος συνειδητά αναδεικνύει όλες τις στιγμές της τοπικής ιστορίας, σε όλο το  εύρος του,προκειμένου να λειτουργήσει  ως ζωντανό παράδειγμα μνήμης και παιδείας, καθώς  κάποια από τα ιδανικά με τα οποία έχουν γαλουχηθεί γενιές Ελλήνων, να συνεχιστούν και στις επόμενες γενιές και είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι την τοπική αυτή εορτή την συνδιοργανώνει και  η εκπαιδευτική κοινότητα της Τ.Κ. Βουκολιών…!!!.

Αναφορά στα γεγονότα  της νικηφόρας Μάχης των Βουκολιών έκανε  ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Βουκολιών κ. Ιωάννης Γιακουμάκης.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου  κ. Γεώργιος Καλαϊτζάκης, κ.Ιωάννης Μαλακωνάκης & κ.Νικόλαος Δασκαλάκης ο Διοικητής του ΑΤ Βουκολιών, ο Αντιδήμαρχος Αποκορώνου κ. Κουκουράκης,ο Προϊστάμενος της Π/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Χανίων κ.  Μανώλης Μηλιαράκης,  οι Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι των συλλόγων και φορέων της περιοχής καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter