ΕΟΑΣΝΧ: Έτοιμοι για νέους αποκλεισμούς δρόμων και… γλέντι οι αγρότες

0
15
φωτο αρχειου

Ολιγόλεπτους αποκλεισμούς της Εθνικής Οδού, από τις 4μμ έως τις 6μμ πραγματοποίησαν την Πέμπτη οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι που παραμένουν για 11η μέρα στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, που, σύμφωνα με το σημερινό δελτίο τύπου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων, για το μεσημέρι του Σαββάτου έχουν προγραμματίσει νέο αποκλεισμό του δρόμου και στην συνέχεια γλέντι αλληλεγγύης. 

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου 

Με εφαλτήριο τα μπλόκα που έχουν στήσει σε αρκετά σημεία της χώρας, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, αιτημάτων επιβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους. Σε αυτά τα πλαίσια και υλοποιώντας τις αποφάσεις της σύσκεψης της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, συνεχίζουν και κλιμακώνουν την πολύμορφη αγωνιστική τους δράση, έχοντας ως όπλο την εργατική – λαϊκή αλληλεγγύη που εκφράζεται στα μπλόκα της αγωνιζόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς.

Η κλιμάκωση αποτελεί επίσης απάντηση στην άρνηση της κυβέρνησης να δεχτεί την πρόταση για συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και κλιμάκιο συναρμόδιων υπουργών. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Στ. Αραχωβίτης, απέρριψε αυτήν την πρόταση και επέμεινε στην πρόσκληση που είχε απευθύνει από την περασμένη Δευτέρα για συνάντηση χθες, Τετάρτη, την οποία η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων είχε χαρακτηρίσει προσχηματική. Μάλιστα, αυτήν τη φορά, είπε πως η συνάντηση θα γίνει μόνο με τον ίδιο και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου του, υπαναχωρώντας ακόμα και από την προχτεσινή δική του πρόταση που προέβλεπε συμμετοχή και εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων δεν αποδέχτηκε θεωρώντας την πρόσκληση ως υπεκφυγή και αυτού του είδους το «διάλογο» ως προσχηματικό. Άλλωστε, ο ίδιος ο υπουργός δήλωσε ότι αυτός ο «διάλογος» θα γίνει στη βάση των «δημοσιονομικών δεδομένων» της οικονομίας – επίκληση που συνοδεύει πάγια την απόρριψη κάθε δίκαιου λαϊκού αιτήματος – ενώ στη συνάντηση που είχε μαζί του η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στις 14/12/2018 για τα ίδια αιτήματα, ο ίδιος είχε δηλώσει αναρμόδιος για πολλά από αυτά.

Σήμερα, Πέμπτη 7 Φλεβάρη, υλοποιώντας τις αποφάσεις που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΑΣΝΧ τη Δευτέρα 4 Φλεβάρη, πραγματοποίησαν ολιγόλεπτους αποκλεισμούς της Εθνικής Οδού, από τις 4μμ έως τις 6μμ.

Το Σάββατο 9 Φλεβάρη στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός του δρόμου και στην συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι αλληλεγγύης.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και καλούμε όλους τους συναδέλφους αγροτοκτηνοτρόφους να ενισχύσουν το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια.

Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι διαμηνύουμε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας

Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί! Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε!