Εντοπίστηκε, αλλά είναι δύσκολη η προσέγγιση του πεζοπόρου που έχασε το δρόμο του στα ορεινά των Χανίων

0
92

Έπειτα από έρευνες τριών ωρών οι άνδρες του πυροσβεστικού κλιμακίου Ανωπόλεως εντόπισαν τον Ισραηλινό πεζοπόρο που χάθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε ορεινό σημείο, στο μονοπάτι Ε4, ωστόσο λόγω του δύσβατου της περιοχής και της νύχτας δεν έχουν τη δυνατότητα να τον προσεγγίσουν, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει με το πρώτο φως της Τετάρτης.

Οι πυροσβέστες, που από την πρώτη στιγμή, στις 19.45 ανταποκρίθηκαν στην έκκληση S.O.S. του 45χρονο περιπατητή, εντόπισαν στις 22.45 σε ένα δύσβατο σημείο, με γκρεμούς, στο “Ζαράνι” τον άτυχο Ισραηλινό, με τον οποίο μέσα στο σκοτάδι επικοινωνούν με το άναμμα των φακών.

Το έργο των ανδρών του πυροσβεστικού κλιμακίου Ανωπόλεως, που βρίσκονται σε διαρκή συνεννόηση με το διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βρυσσών, για το αν θα συνεχίσουν μέσα στο βράδυ την επιχείρηση διάσωσης και να πλησιάσουν τον αλλοδαπό πεζοπόρο η θα δράσουν το πρωί της Τετάρτης, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το κρύο και η ομίχλη που “πιάνουν” στο συγκεκριμένο σημείο.

Αυτά άλλωστε θα είναι τα κυριότερα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει, πέρα από τις έντονες στιγμές αγωνίας που βιώνει και την ταλαιπωρία του, σε περίπτωση που χρειαστεί να διανυκτερεύσει ο Ισραηλινός πεζοπόρος.

Παράλληλα από ώρα σε ώρα αναμένεται και η πολύτιμη συνδρομή, ενός ντόπιου, που γνωρίζει καλά τα δύσβατα μονοπάτια της περιοχής, για να οδηγήσει με επιτυχία και ασφάλεια τους πυροσβέστες στον άτυχο περιπατητή.