Έντονα αντιδρά το ΔΣ Αποκορώνου στη σχεδιαζόμενη κατάργηση του ΤΑΕ

0
69
φωτο αρχείου

Την έντονη δυσαρέσκεια του για την σχεδιαζόμενη κατάργηση του Τ.Α.Ε. Αποκορώνου στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών που σχεδιάζει η κυβέρνηση, εκφράζει με ψήφισμα του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αποκορώνου.

Στο ψήφισμα τονίζεται ότι η σχεδιαζόμενη κατάργηση του ΤΑΕ Αποκορώνου, θα έχει ως αποτέλεσμα να μην αστυνομεύεται ούτε ο Δήμος Αποκορώνου ούτε ο Δήμος Σφακίων, δύο περιοχές με μεγάλες ιδιαιτερότητες.

Σημειώνεται ακόμη ότι από την στιγμή που ιδρύθηκε το Τ.Α.Ε. Αποκορώνου και μέχρι σήμερα το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής ήταν αυξημένο, αφού “εξέλειπαν πλείστα όσα περιστατικά εγκληματικότητας της προτέρας (πριν την ίδρυση) περιόδου”.

Ζητείται τέλος να μην καταργηθεί το ΤΑΕ Αποκορώνου και να παραμείνει ως έχει με την ίδια οργανική δύναμη και με έδρα τις Βρύσες και όχι τη Γεωργιούπολη.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτησή του ως προς την απόφαση της κυβέρνησης για αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών της περιοχής που προβλέπει την κατάργηση του Τ.Α.Ε. Αποκορώνου και την ενσωμάτωσή του σε ένα Τ.Α.Ε. στο Νομό Χανίων, που θα εδρεύει στη Σούδα και την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Βάμου.

Η αναδιάρθρωση αυτή στερεί από τον Αποκόρωνα 47 οργανικές θέσεις των Τ.Α.Ε., εκ των οποίων 34 είναι μάχιμοι αστυνομικοί, προκειμένου αυτοί να ενσωματωθούν σε όλο τον Νομό Χανίων.

Στις 18/12/2016 υποβλήθηκε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη υπόμνημα από τον Δήμαρχο Αποκορώνου, στο οποίο αναφερόντουσαν προτάσεις εν όψει της αναδιοργάνωσης των αστυνομικών υπηρεσιών. Το υπόμνημα αυτό το οποίο δεν λήφθηκε υπόψη, ήταν αποτέλεσμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Αποκορώνου στις 13/12/2015 με συμμετέχοντες τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη, τους βουλευτές κ.κ. Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνιο Μπαλωμενάκη, τον δήμαρχο Σφακίων κ. Ιωάννη Ζερβό, όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, Τοπικοί Σύμβουλοι των Τοπικών Διαμερισμάτων, καταστηματάρχες, πολιτιστικοί σύλλογοι και λοιποί φορείς του Δήμου Αποκορώνου και του Δήμου Σφακίων.

Όλοι οι παραπάνω φορείς αντιτίθενται στην πρότασή σας αυτή, αφού θα έχει ως αποτέλεσμα να μην αστυνομεύεται ούτε ο Δήμος Αποκορώνου ούτε ο Δήμος Σφακίων, δύο περιοχές, όπως γνωρίζετε, με μεγάλες ιδιαιτερότητες ενώ με την κατάργηση και του Α.Τ. Επισκοπής Ρεθύμνης παύει να αστυνομεύεται και το Δημοτικό Διαμέρισμα της Ασή Γωνιάς, που υπάγεται στον Δήμο μας.

Με την πρότασή σας αποδυναμώνεται η ενδοχώρα του Νομού Χανίων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του Δήμου μας. Αρκεί να αναφερθεί ότι τους καλοκαιρινούς μήνες διανυκτερεύουν ημερησίως μόνο στον Δήμο Αποκορώνου πάνω από 20.000 επισκέπτες, χωρίς σε αυτούς να υπολογίζουμε τους μόνιμους κατοίκους και τους ημερήσιους επισκέπτες της περιοχής μας.

Από της ιδρύσεως τού Τ.Α.Ε. Αποκορώνου και μέχρι σήμερα το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών του τόπου μας ήταν αυξημένο, αφού εξέλειπαν πλείστα όσα περιστατικά εγκληματικότητας της προτέρας (πριν την ίδρυση) περιόδου.

Για τους παραπάνω λόγους το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου καταδικάζει την απόφασή σας και ζητάει όπως αυτή αναδιαμορφωθεί ώστε να παραμείνει ως έχει το Τ.Α.Ε. Αποκορώνου με έδρα τις Βρύσες και όχι τη Γεωργιούπολη, με την ίδια οργανική δύναμη, καθώς το υπάρχον εκεί διαθέσιμο κτίριο ευρίσκεται στο κέντρο του οικισμού εν μέσω τουριστικών καταλυμάτων και επιχειρήσεων και το Α.Τ. Αποκορώνου να έχει έδρα τον Βάμο, με οργανική δύναμη 45 θέσεων.

Αυτή είναι η ομόφωνη απόφαση όλων των συμμετεχόντων στη σύσκεψη της 13ης Δεκεμβρίου 2015 και όλων των δημοτικών συμβούλων της συνεδρίασης του Δ.Σ. Αποκορώνου στις 25/08/2016».

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter