Έντυσαν στα μαύρα τoν ανδριάντα του «Δασκαλογιάννη» (φώτο & video)

0
391

Το αεροδρόμιο Χανιών ανήκει και επίσημα πλέον στην γερμανική κοινοπραξία Fraport Greece, όμως τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης», συνέχισαν και σήμερα τον αγώνα τους.

Μετά την χθεσινή αποτυχημένη προσπάθεια να φορέσουν μαύρες κορδέλες στην εικόνα του «Δασκαλογιάννη», στο αεροδρόμιο, αφού εκεί τους περίμενε ισχυρή αστυνομική δύναμη (Δείτε εδώ), σήμερα τα μέλη της πρωτοβουλίας έντυσαν στα μαύρα την προτομή του Δασκαλογιάννη, στην Πλατεία Κοτζάμπαση. 

Συγκεκριμένα οι διαδηλωτές φόρεσαν μαύρα τόσο γύρω από το άγαλμα του «Δασκαλογιάννη», όσο και στην βάση του και κρατώντας πανό είπαν για πολλοστή φορά ΌΧΙ στο ξεπούλημα του αεροδρομίου.  

«Η κίνησή μας να μαυροντύσουμε το άγαλμα του Δασκαλογιάννη ήταν μια συμβολική κίνηση», τόνισε μεταξύ άλλων το μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών Αντώνης Σκαμνάκης. 

 

Στην συνέχεια πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εκχώρηση των αεροδρομίων έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οδό Νεάρχου και παρέδωσαν ψήφισμα στη Νομαρχιακή Επιτροπή.