Εντατικοί έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία από την τροχαία Χανίων

0
107

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, από νωρίς το πρωί σε διάφορες σχολικές μονάδες άνδρες και γυναίκες του τμήματος τροχαίας Χανίων διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, τόσο για μαθητές, όσο και για γονείς.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει ως στόχο να ενημερώσει αλλά και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

20160912_084711
Μέσα από τα συγκεκριμένα φυλλάδια, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πως να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια. Επιπλέον, περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα.
Ο διοικητής του τμήματος τροχαίας Χανίων Γιάννης Βλαχάκης επισκέφθηκε το δημοτικό σχολείο Τσικαλαριών. Εκεί υνομίλησε με τους μαθητές ενώ έστειλε και ένα μήνυμα σε μικρούς και μεγάλους.
«Σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά και να γνωρίζεται ότι και φέτος, θα είμαστε δίπλα σας με συνεχείς επισκέψεις προκειμένου να σας ενημερώνουμε πάνω σε θέματα τροχαίας, για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στο δρόμο είτε πεζοί,είτε με ποδήλατο ή και σαν επιβάτες μέσα στο αυτοκίνητο.»

??????????????
??????????????

Παράλληλα ο κύριος Βλαχάκης έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου στους γονείς οι οποίοι πολλές φορές μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς κράνος.
Εν τω μεταξύ από νωρίς το πρωί συνεργεία ελέγχου της τροχαίας βρίσκονταν σε καίρια σημεία προκειμένου να πραγματοποιούν ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία τα οποία μεταφέρουν μικρούς και μεγάλους μαθητές.

maxresdefault
Για το θέμα αυτό ο διοικητής του τμήματος τροχαίας Χανίων επεσήμανε: «Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό προκειμένου να είναι όλοι ασφαλείς και θα υπάρχουν σε συχνή βάση τροχονομικοί έλεγχοι κοντά στις σχολικές μονάδες της πόλης και όχι μόνο. Παράλληλα οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί,τόσο στα σχολικά λεωφορεία,όσο και στα λεωφορεία που θα μισθώνονται για εκδρομές.»

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter