Εντατικοί έλεγχοι από την Τροχαία στην Κρήτη για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα (video)

0
77

Επί ποδός βρίσκεται το σύνολο των τμημάτων τροχαίας της Κρήτης σε  ολόκληρο το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο του νησιού, προκειμένου να διευκολύνουν τους  εκδρομείς του Πάσχα στις μετακινήσεις τους αλλά κυρίως να εξασφαλίσουν την ασφάλεια τους. 

Σε όλο το οδικό δίκτυο θα υπάρχει συνεχής αστυνόμευση από περιπολικά και δικυκλιστές άνδρες των οποίων θα συμβουλεύουν για συνετή οδήγηση αλλά θα βεβαιώνουν και παραβάσεις σε όσους οδηγούς δεν συνετίζονται με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί κυρίως στην οδήγηση μετά από κατανάλωση αλκοόλ και στην αντικανονική προσπέραση. Όπως ανακοίνωσε η Προϊσταμένη του Γραφείου Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης Αστυνόμος Α’ κα. Ελένη Παπαθανασίου, δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στους παραβάτες. 

Αξίζει να σημειωθεί πως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) και τίθεται σε ισχύ ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ). Αυτό σημαίνει πως τα νέα Διοικητικά πρόστιμα για αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας θα ισχύσουν και για τους εκδρομείς του Πάσχα.