Εντάχθηκαν στο “Αντώνης Τρίτσης” οι προτάσεις της Περιφέρειας Κρήτης με 22,5 εκ.€ για αναπλάσεις στο νησί

0
62

Εντάχθηκαν στο αναπτυξιακό πρόγραμμα” “Αντώνης Τρίτσης” με χρηματοδότηση 22,5εκ.ευρώ οι προτάσεις της Περιφέρειας Κρήτης που κατατέθηκαν σε συνεργασία με Δήμους της Κρήτης και αφορούν έργα και δράσεις αστικής αναζωογόνησης-αναπλάσεις.

Η ανακοίνωση για την Κρήτη και για όλη τη χώρα έγινε με ανάρτηση στο Διαύγεια από το Υπουργείο Εσωτερικών ενώ η προαναγγελία της ένταξης των προτάσεων της Περιφέρειας Κρήτης έγιναν την περασμένη Κυριακή στα Χανιά σε δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα ( στο περιθώριο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης στους Βενιζέλους )όπου είχε και συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Οι εντάξεις αφορούν δράσεις αστικής αναζωογόνησης Περιφέρειας Κρήτης με άξονα προτεραιότητας την ποιότητα ζωής και την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων της υπαίθρου και οικισμών στις Περιφερειακες Ενότητες του νησιού και ειδικότερα στους Δήμους: Μαλεβιζίου Ανωγείων,Αρχανών-Αστερουσίων, Αποκορώνου ,Πλατανιά και Φαιστού.

Συμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργειου το συνολικό υψος της χρηματοδότησης των εντασσομενων έργων της χώρας στο “Αντώνης Τριτσης”είναι 162,6 εκατ.ευρω και αφορά 89 έργα.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter