Εντάσεις στην παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Χανίων| video

0
320

Ένταση προκλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της  Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, όπου αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Δασκάλων και εκπρόσωποι φορέων και γονέων από σχολεία της ενδοχώρας, είχαν συνάντηση με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μανώλη Μηλιαράκη και Στέλιο Ζερβάκη αντίστοιχα.  

Την παράσταση διαμαρτυρίας διοργάνωσε η ΕΛΜΕ Χανίων με βασικό αίτημα, να μην αποχαρακτηριστούν από δυσπρόσιτα τα σχολεία στην περιοχή της Καντάνου, αλλά και σε άλλες περιοχές του Νομού Χανίων.

Όπως υποστήριξαν σύμφωνα με την εισήγηση του ΥΠΕΠΘ τα σχολεία (Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας) της Καντάνου αποχαρακτηρίζονται από δυσπρόσιτα παρά το γεγονός ότι εξυπηρετούν μαθητές που προέρχονται από μια ευρεία και δύσβατη ορεινή περιοχή του νομού Χανίων. Τα σχολεία αυτά θεωρούνταν εδώ και δεκαετίες δυσπρόσιτα και αυτό τους έδινε τη δυνατότητα της λειτουργίας με ολιγομελή τμήματα αλλά και αποτελούσε αναγνώριση των ειδικών συνθηκών αυτών των σχολείων.

Από την πλευρά τους πάντως οι προϊστάμενοι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαβεβαίωσαν τους συγκεντρωμένους ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή σε ότι αφορά την μοριοδότηση σχολικών μονάδων των Χανίων και τον αποχαρακτηρισμό τους ως δυσπρόσιτων. 

Πιο συγκεκριμένα ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Στέλιος Ζερβάκης, ανέφερε ότι έχει κάνει ενέργειες για να μην αποχαρακτηριστούν από δυσπρόσιτα το Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ Καντάνου και εξέφρασε την βεβαιότητά του που αυτό δεν θα συμβεί τελικά. Ανέφερε ακόμη προς την αντιπροσωπεία που τον επισκέφθηκε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια του Υπουργείου προς την αντίθετη κατεύθυνση θα τον βρει αντίθετο.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μανώλης Μηλιαράκης έκανε λόγο για περιοχές και σχολεία των Χανίων τα οποία ενδεχομένως αδικήθηκαν και σημείωσε ότι έχουν γίνει παρεμβάσεις προς το Υπουργείο προκειμένου να αποκατασταθούν αυτές οι αδικίες.