Εντάσεις, κόντρες, αποχωρήσεις αλλά και συγκλίσεις στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων

0
207

Στις 21 Φεβρουαρίου, έχει προγραμματιστεί η δίκη για το δρόμο που συνδέει απευθείας της Χρυσή Ακτή με τους Αγίους Αποστόλους, για τον οποίο ιδιώτης έχει κάνει καταγγελία ζητώντας το κλείσιμο του.

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, στην τοποθέτησή του ζήτησε από το σώμα να ληφθεί απόφαση πριν από τη διενέργεια της δίκης, που να στηρίζει την προσπάθεια του Δήμου να παραμείνει ανοικτός ο δρόμος, ο οποίος εξυπηρετεί πραγματικές ανάγκες της περιοχής, των δημοτών και των επισκεπτών των Χανίων.

Πρόκειται για ένα δρόμο που συνδέει δύο περιοχές την Χρυσή Ακτή και τους Αγίους Αποστόλους, ενώ κάτω από αυτόν περνούν αποχετευτικά δίκτυα της ΔΕΥΑΧ που θα καταστραφούν.

Στην τοποθέτηση της η κ. Νάνσυ Αγγελάκη σημείωσε ότι εκτός των παραπάνω λόγων ο δρόμος αυτός συμβάλλει στην δυνατότητα επέκτασης  και ενοποίησης του παραλιακού μετώπου από τη Χρυσή Ακτή μέχρι το Κουμ Καπί και θα ήταν πλήγμα για την πόλη το κλέισιμό του.

Ο κ. Άρης Παπαδογιάννης τόνισε ότι ο δρόμος θα πρέπει να μείνει ανοικτός, καθώς εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Το ίδιο υποστήριξαν στις τοποθετήσεις τους οι κ. Γ. Σαρρής και Σ. Ρίζος.

Προηγουμένως ένταση και διαξιφισμούς προκάλεσε το θέμα  της έλευσης στην πόλη μας του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ και της παρουσίας των αμερικανών στρατιωτών στα Χανιά, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Παπαντωνάκης.

Λίγη ώρα αργότερα αποχώρησε από τη συνεδρίαση για το ίδιο θέμα και ο κ. Σεραφείμ Ρίζος.

Ένταση επικράτησε και κατά τη συζήτηση του θέματος της παραχώρησης του αεροδρομίου Χανίων στη Γερμανική Fraport, μετά από αίτημα της Πρωτοβουλίας Πολιτών να επικαιροποιήσει το Δημοτικό Συμβούλιο το ψήφισμα που είχε εκδώσει στο παρελθόν.

Τελικά το σώμα προχώρησε κατά πλειοψηφία στην επικαιροποίηση του ψηφίσματος.

Όπως έκανε γνωστό κατά τη συνεδρίαση η Πρωτοβουλία Πολιτών στις 20 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο ΚΑΜ εκδήλωση για το θέμα του αεροδρομίου με την παρουσία τεσσάρων ευρωβουλευτών. 

Πρόταση για την ονοματοθεσία δρόμου προς τιμήν του αείμνηστου γιατρού Κώστα Νικηφοράκη, κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Σαρρής. Με την θέση του κ. Σαρρή συντάχθηκε και ο Δήμαρχος Χανίων. 

Την αντίθεσή του στην παραχώρηση του ΚΑΜ από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ  για την πραγματοποίηση πολιτικής εκδήλωσης από το ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλητή τον Αν. Υπουργός Υγείας κ. Παύλο Πολάκη, εξέφρασε ο  κ. Άρης Παπαδογιάννης. Με την παρατήρηση του κ. Παπαδογιάννη συμφώνησε στην τοποθέτησή του ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μανώλης Κεμεσίδης. Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ κ. Βαρουδάκης υποστήριξε ότι αποδέχτηκε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς λίγες ημέρες νωρίτερα είχε αποδεχτεί και αίτημα του ΚΚΕ για την προβολή ταινίας με θέμα τον εμφύλιο πόλεμο.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Βαρβάρα Περράκη παρατήρησε ότι η αίθουσα του ΚΑΜ είχε δοθεί και το 2014 σε τοπική πολιτική εκδήλωση για τα γενέθλια της ΝΔ. 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter