Ένταση και χημικά στο μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

0
106

Ολοκληρώθηκε το μεγάλο συλλαλητήριο “Για τη Μακεδονία” στην καρδιά της Αθήνας.

Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν χιλιάδες λαού που παρακολούθησαν τις ομιλίες που είχαν προγραμματιστεί.

Πάντως δεν έλειψαν τα επεισόδια, καθώς μια μικρή μερίδα διαδηλωτών συγκρούστηκε με τους άνδρες των ΜΑΤ που φρουρούν τη Βουλή, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η χρήση δακρυγόνων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρίσει μερίδα του κόσμου από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, καθώς η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική.

Οργανωμένες ομάδες, που επιτέθηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις με σκοπό να εισβάλλουν στην Βουλή, προκάλεσαν τα επεισόδια κατα την διάρκεια του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν απο λίγο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «ενδεικτικό της βιαιότητας και της σφοδρότητας των επιθέσεων είναι το γεγονός ότι τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών».

Επίθεση με ρόπαλα δέχθηκαν φωτορεπόρτερ στην πλατεία Συντάγματος, από ομάδα ατόμων. Ένας φωτορεπόρτερ τραυματίστηκε στο κεφάλι, ενώ τα άτομα έκλεψαν τον εξοπλισμό του.

Μέλη της Χρυσής Αυγής και ακραία στοιχεία θεωρούν ως υπεύθυνα για την πρόκληση των επεισοδίων στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου τόσο το Μαξίμου όσο και αστυνομικές πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας.

“Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που στη προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή με κουκούλες, πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στέλνοντας δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία.

Στη δημοκρατία μας η ελεύθερη έκφραση των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Ακόμη και αυτών που επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι “η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία”.

Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όσων πιστεύουμε και υπηρετούμε τη δημοκρατία, να μην τους το επιτρέψουμε.

Να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε απερίφραστα”, αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Στέργιος Καλόγερος- ένας εκ των διοργανωτών του συλλαλητηρίου- έκανε λόγο για συμμετοχή που ξεπέρασε τα 600.000 άτομα. Με ανακοίνωση της, η ΕΛΑΣ κάνει λόγο για συμμετοχή περίπου 60.000 πολιτών, ενώ αναφέρει ότι για την εκδήλωση στην Αττική αφίχθησαν 326 πούλμαν- αριθμός που απέχει από τα 3.000 πούλμαν που ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Παράλληλα, οι διοργανωτές καταγγέλλουν ότι πολλά πούλμαν που μεταφέρουν διαδηλωτές από άλλα μέρη της χώρας, δεν καταφέραν να προσεγγίσουν στα σημεία των προσυγκεντρώσεων.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter