Ένταση και αντεγκλήσεις στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΒΕΧ για τον προϋπολογισμό του 2019| φωτο

0
142

Για τον προϋπολογισμό του 2019, συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας το Δ.Σ. του ΕΒΕ Χανίων.

Ο προϋπολογισμός προβλέπει μείωση των εσόδων κατά 140.000 ευρώ έναντι του προϋπολογισμού του 2018. Μείωση υπάρχει και στα έξοδα κατά 213.000 ευρώ, όπως τόνισε ο διευθυντής του ΕΒΕΧ, Γιώργος Γναφάκης. 

Το πλάνο του προϋπολογισμού προβλέπει λειτουργικά έξοδα και μισθοδοσία, επιχορηγήσεις για την ΕΤΑΝ μέχρι 30 Ιουνίου 2019 και όλες τις απαραίτητες προβλέψεις για την διαχείριση του ΕΒΕΧ. Επίσης, προβλέπονται τα ίδια ποσά για εκθέσεις, σεμινάρια, κλπ.

Στην  ομιλία του ο Πρόεδρος του ΕΒΕΧ κ. Αντώνης Ροκάκης, έκανε έμμεση αλλά σαφή αναφορά τόσο στην παραίτηση του Μιχάλη Παπαβασιλείου από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, όσο και στις πληροφορίες περί διαφοροποιήσεων μελών του ΔΣ, από την ομάδα της πλειοψηφίας.

Αναλυτικά κ. Ροκάκης  τόνισε μεταξύ άλλων:

«Στέλνω ένα μήνυμα προς όλους, σε όλο το Δ.Σ., στο προσωπικό του ΕΒΕΧ, αλλά και σε όλη τη χανιώτικη επιχειρηματική κοινωνία, ότι είμαι απόλυτα διατεθειμένος να συγκρουστώ με ότι αποτελέσει τροχοπέδη για την αναπτυξιακή πορεία του Επιμελητηρίου. Δεν θα ανεχτώ προσωπικές αντεγκλήσεις ή επικράτηση προσωπικών φιλοδοξιών ή ολιγωρία στην εκτέλεση καθηκόντων. Όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Υποσχεθήκαμε έργο στους Χανιώτες, όλοι μας και οι 31, ο καθένας με το πλάνο και το πρόγραμμά του. Προσωπικά, θα το κάνω με κάθε θυσία…Να είσαστε λοιπόν βέβαιοι ότι το Επιμελητήριο θα πάει μπροστά με οποιοδήποτε κόστος.»

Στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Γιάννης Μαργαρώνης σημείωσε μεταξύ άλλων: 

«Σήμερα θα έπρεπε να συζητάμε επί πραγματικών εσόδων και εξόδων και πως θα σωθεί η ΕΤΑΝ….Αναφέρθηκε ότι θα κατατεθεί ένα πρόγραμμα 3ετίας. Θα ήθελα όμως να ζητήσω αναλυτικό υπολογισμό της ΕΤΑΝ Α.Ε. Θα ήθελα να ζητήσω αναλυτικά στοιχεία εσόδων – εξόδων για κάποιους κωδικούς. Θα ήθελα να μάθω το βιογραφικό του νέου διευθυντή και την διαδικασία πρόσληψης. Θα ήθελα να μάθω με τι ταμειακό απόθεμα θα κλείσει το 2018. Θα ήθελα να μου πείτε σε ποιους κωδικούς υπάρχει μεταβολή. Θα ήθελα να μου πείτε πως θα επιβιώσει η ΕΤΑΝ. Θα ήθελα να μου πείτε τι θα γίνει με τα έσοδα που όλο και μειώνονται κάθε χρόνο. Θα ήθελα επί πραγματικού προϋπολογισμού να μάθω τα έσοδα και τα έξοδα…».

«Αν και υπερκαλύφθηκα από τον κ. Μαργαρώνη, μου ήρθε μία πρόσκληση να ψηφίσω έναν προϋπολογισμού που λείπουν στοιχεία. Είναι νούμερα πλασματικά σε σύγκριση με το 2018. Δεν έχουμε εικόνα για να συγκρίνουμε κάτι. Τα νούμερα που παρουσιάζεται είναι υπερδιπλάσια των πραγματικών…Βαδίζουμε λίγο στα… τυφλά…», τόνισε μεταξύ άλλων, ο κ.  Βαγγέλης Λαμπάκης.

«Απολογισμό θα κάνουμε σε επόμενη φάση, όχι τώρα», απάντησε ο κ. Μιχάλης Χαιρετάκης.

«Το ερώτημά μου είναι αν έχουμε πλέον εγκαταλείψει το Επιχειρηματικό Πάρκο. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας Χανίων μας είχε πει ότι έχουμε χρονικό όριο μέχρι 31/12/2018. Για να μη το προβλέπετε στον προϋπολογισμό, εγκαταλείπουμε την ιδέα….», τόνισε ο κ. Γιάννης Φραγκάκης.

«Δεν εγκαταλείπουμε το θέμα του Επιχειρηματικού Πάρκου, αυτό είναι ξεκάθαρο. απάντησε, ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στη μείωση των εξόδων του Επιμελητηρίου σε συγκεκριμένους κωδικούς, συγκρίνοντας το 2017 με το 2018, κάνοντας λόγο για διαφορά ποσού που προσεγγίζει τις 190.000 ευρώ.

Η αναφορά για το ζήτημα των εσόδων και των εξόδων προκάλεσε την αντίδραση κ. Μαργαρώνη για να ακολουθήσουν φραστικές αντεγκλήσεις με τον κ. Ροκάκη, που είχαν σαν αποτέλεσμα ο κ. Μαργαρώνης να αποχωρήσει από την συνεδρίαση. 

Τελικά, ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε από την παράταξη «Ενωμένοι Επιχειρηματίες».