Ένωση Ξενοδόχων Χανίων: Ζητά την δυνατότητα ένταξης όλων των ξενοδοχειακών μονάδων στη δράση «Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ»

0
20

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων μετά από συνάντηση με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων , υπέγραψε στις 16/03/23 τη νέα Τοπική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας διάρκειας 2 ετών , με αύξηση 11% ( 6% το 2023 και 5% το 2024 ) συνεχίζοντας την παράδοση της εργασιακής ειρήνης και την αναγνώριση της προσφοράς των εργαζομένων στη διαμόρφωση και στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος στο Ν. Χανίων .

Ειδικότερα:

Επιστολή Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τροποποίηση απόφασης για τη Δράση «Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ»

Σχετικά με την 1η Τροποποίηση της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στη Δράση «Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ» η οποία δημοσιεύτηκε την ημέρα έναρξης υποβολής των σχετικών αιτήσεων , όπου προβλέπεται πως σε αυτή μπορούν να ενταχθούν μόνο τα ξενοδοχεία κατηγορίας 4 και 5 αστέρων, η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων απέστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννη Τσακίρη για τροποποίησή της και να δοθεί η δυνατότητα υπαγωγής στη δράση «Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ» σε όλα τα ξενοδοχεία ανεξαρτήτως κατηγορίας αστέρων , καθώς κρίνει ότι :
με τη συγκεκριμένη τροποποίηση αποκλείεται από τη συγκεκριμένη δράση το 75% του ξενοδοχειακού δυναμικού της χώρας
επιχειρήσεις που είχαν ήδη ολοκληρώσει τη σχετική προεργασία και ήταν έτοιμες να υποβάλουν αίτηση ένταξης διαπιστώνουν ξαφνικά ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτή τη δράση

Κάθε παρέμβαση εκσυγχρονισμού στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις περνά πλέον απαρέγκλιτα από τον πράσινο μετασχηματισμό και για αυτό το λόγο η συγκεκριμένη δράση είναι τεράστιας σημασίας για τη βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και ακόμα περισσότερο των μικρότερης κατηγορίας ξενοδοχειακών καταλυμάτων

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter