Ενημερωτικά φυλλάδια μοίρασε η Τροχαία Χανίων στα σχολεία| φώτο & video

0
218

Η νέα σχολική χρονιά για χιλιάδες μαθητές άρχισε σήμερα και στα Χανιά. Σε σχολεία της πόλης το παρών έδωσαν και εκπρόσωποι της Τροχαίας Χανίων μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια που αφορούν την προστασία από τα τροχαία ατυχήματα. 

Στο 13ο ΔΣ βρέθηκε και ο διοικητής της Τροχαίας Χανίων Γιάννης Βλαχάκης ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στην ασφαλή μεταφορά των μαθητών. 

Γιάννης Βλαχάκης- Διοικητής Τροχαίας Χανίων

Publiée par Kriti24 sur Mardi 11 septembre 2018

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.:

“Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής και ευχές για μια καλή σχολική χρονιά μοίρασαν σήμερα (11.09.2018) το πρωί, αστυνομικοί σε γονείς και μικρούς μαθητές κατά την προσέλευση τους στα σχολικά συγκροτήματα του Ηρακλείου, του Λασιθίου, των Χανίων και του Ρεθύμνου, για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού.

Η ευαισθητοποίηση των γονέων και η τήρηση των κανόνων οδικής συμπεριφοράς, κατά την μεταφορά των μαθητών αλλά και η ενημέρωση των μικρών μαθητών για την οδική ασφάλεια είναι μια από τις προτεραιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας και των αρμόδιων Υπηρεσιών Τροχαίας και στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η δέσμη μέτρων που θα εφαρμοστεί και στη Κρήτη, καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής περιόδου.

Μέρος των μέτρων που θα εφαρμοστεί προβλέπει:

την διευκόλυνση της κυκλοφορίας από ρυθμιστές τροχονόμους στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε σχολικά συγκροτήματα
την εντατικοποίηση των ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές
την διοργάνωση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία
την επισήμανση ελλείψεων σήμανσης στο οδικό περιβάλλον των σχολείων και την άμεση ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών για την αποκατάσταση τους.
Είναι βέβαιο ότι η συνεργασία και η προσπάθεια όλων μας, θα περιορίσει στο ελάχιστο τα ατυχήματα.

Καλή και ασφαλή σχολική χρονιά σε όλους.”