Ενετικό λιμάνι Χανίων: Οι κίτρινες γραμμές «ζικ-ζακ» και οι αντιδράσεις που προκάλεσαν

0
235

Οι αντιδράσεις των καταστηματαρχών του ενετικού λιμανιού ( βλέπε ΕΔΩ), για τη νέα οριοθέτηση του παραχωρούμενου χώρου των 4550 τμ, στην οποία προχώρησαν από την Πέμπτη, Δήμος και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, εστιάστηκαν πέρα την άλλων και στον τρόπο με τον οποίο, γίνεται αυτή.

Οι γραμμές «ζικ- ζακ» που σχεδιάστηκαν μπροστά από τα καταστήματα, ξεσήκωσαν «θύελλα» διαμαρτυριών από τους επιχειρηματίες.

Προφανώς οι σχεδιαστές των νέων κίτρινων γραμμών, έλαβαν υπόψη τους τα νέα τετραγωνικά που απομένουν στο κάθε κατάστημα, μετά τη μείωση του παραχωρούμενου χώρου και με βάση αυτά τις σχεδίασαν.

Οι επιχειρηματίες όμως υποστηρίζουν ότι ο σχεδιασμός έγινε χωρίς να ληφθούν υπόψη κάποια σοβαρά πρακτικά προβλήματα, που αυτός προκάλεσε. 

Πέρα του αντιαισθητικού και αστείου με τις γραμμές «ζικ- ζακ» αποτελέσματος, οι διαμαρτυρίες εστιάζονται στο ότι ο σχεδιασμός δημιουργεί και ένα σοβαρό πρόβλημα αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων, που γειτνιάζουν, καθώς, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, η μία επιχείρηση, που έχει ανοικτή θέα προς τη θάλασσα, ουσιαστικά «πνίγει» την άλλη, η οποία «τραβήχτηκε» προς τα μέσα. 

Αυτό που ζητούν είναι η επιτροπή που σχεδίασε τις κίτρινες γραμμές, να ξαναδεί το θέμα και να σχεδιάσει τις νέες γραμμές τουλάχιστον ευθείες, ώστε να μην δημιουργούνται τέτοιου είδους προβλήματα. 

term_id; ?>