Ένας θεσμός που αναβαθμίζεται ή συνεχώς φθίνει; Και μία Πλατεία που ζητά προστασία

0
60

Αγροτικός Αύγουστος

Ξεκίνησε ως μία γιορτή τοπικών προϊόντων, μοιάζει να έχει υποβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια, δεν θα ήταν κακό  να επανεξεταστούν κάποια στιγμή σοβαρά ο σκοπός και οι προοπτικές της.

Σήμερα για δεύτερη χρονιά ανοίγει τις πύλες της στην Πλατεία 1866. Η απόφαση πέρυσι θυμάστε πως είχε προκαλέσει αντιδράσεις, ως προς την επιλογή του χώρου.

Καλή επιλογή, ως προς τον στόχο, να δημιουργηθούν δηλαδή συνθήκες αναβάθμισης μίας Πλατείας ιστορικής η οποία για πολλά χρόνια είχε μετατραπεί σε μία πλήρως υποβαθμισμένη έως επικίνδυνη περιοχή.

Κακή επιλογή ως προς το αισθητικό αποτέλεσμα, για όσους κινούνται περιμετρικά της Πλατείας και ειδικά στη Δυτική πλευρά καθώς δημιουργούνται συνθήκες οπτικής… ασφυξίας.

Ο καλύτερος χώρος που είχε φιλοξενηθεί ήταν η Δυτική Τάφρος, η οποία και είχε όλες της προϋποθέσεις  και βασικά τον άπλετο χώρο για να φιλοξενήσει μία Έκθεση Τοπικών Προϊόντων.

Και μία επισήμανση για την Πλατεία 1866.

Δε θα αναβαθμιστεί φιλοξενώντας μόνο μία φορά το χρόνο, για λίγες ημέρες μια αγορά τοπικών προϊόντων.

Χρειάζονται πολλά περισσότερα και η σημερινή Δημοτική Αρχή, ήδη έχει κάνει μία καλή αρχή στην περιοχή.

Πρέπει όμως να τη συνεχίσει.

Ο Αγροτικός Αύγουστος δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι και να καταγράφεται τελικά ως ενέργεια προστασίας και αναβάθμισης της Πλατείας 1866.

Άλλα είναι αυτά που απαιτούνται να γίνουν στα πλαίσια ενός οργανωμένου και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού αναβάθμισης της περιοχής.