Ελπίδες για τον εντοπισμό της μικρής Αντωνίας στο Ρέθυμνο

0
111

Σημάδια ζωής έδωσε πριν λίγη ώρα η οκτάχρονη Αντωνία που αναζητούνταν από τους δικούς της ανθρώπους εδώ και δώδεκα ημέρες. Η διευθύντρια του σχολείου της κατάφερε να την εντοπίσει και να μιλήσει μαζί της στο τηλέφωνο μετατρέποντας τις ώρες αγωνίας σε στιγμές χαράς και ανακούφισης.

Το μικρό κοριτσάκι που αναζητούνταν εδώ και αρκετές ημέρες από τη μητέρα του πατέρα της, καθώς εκείνη έχει την επιμέλεια του παιδιού, έμενε το τελευταίο καιρό στο Ρουσσοσπίτι του νομού Ρεθύμνου με την άλλη του γιαγιά. Η μητέρα της μητέρας του το είχε πάρει προκειμένου να περάσουν λίγες ημέρες διακοπών μαζί της. Αν και έπρεπε μετά από κάποιο χρονικό όριο να το επιστρέψει στην γυναίκα που έχει την επιμέλεια του, αφού αυτή είχε αφαιρεθεί από την μητέρα του, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Η γιαγιά του από την πλευρά της μητέρας του το έγραψε στο δημοτικό σχολείο στο Ρουσσοσπίτι και αρνήθηκε με κάθε τρόπο να στείλει το παιδί στην άλλη του γιαγιά. Η μητέρα του πατέρα της Αντωνίας που έχει κερδίσει την επιμέλεια του παιδιού στα δικαστήρια, προσπάθησε να πείσει τη συμπεθέρα της να κάνει αυτό που προβλέπει ο νόμος. Μάταια όμως, καθώς η συμπεθέρα της εξαφανίστηκε από προσώπου γης μαζί με το ανήλικο κοριτσάκι. ” Πριν λίγη ώρα επικοινώνησε η διευθύντρια του σχολείου με τη γιαγιά και το κοριτσάκι. Και οι δύο μας είπαν ότι είναι καλά. Η γιαγιά μας ανέφερε ότι υπάρχει ένα διαδικαστικό ζήτημα κι ότι όλα θα τελειώσουν σύντομα”, λέει στο protothema.gr, o πρόεδρος της κοινότητας Ρουσσοσπιτίου, Σταύρος Μυλώνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο γιαγιάδες διεκδίκησαν στα δικαστήρια την επιμέλεια του παιδιού. Την πρώτη δίκη την είχε κερδίσει η γιαγιά από την πλευρά της μητέρας του. Η υπόθεση όμως πήγε και σε δεύτερο βαθμό όπου τελικά οι δικαστές αποφάσισαν ότι πρέπει να ζήσει με τη μητέρα του πατέρα της. Η άλλη γιαγιά όμως δεν δέχτηκε ποτέ αυτή την απόφαση με αποτέλεσμα να πάρει το παιδί και να εξαφανιστεί για 12 ολόκληρες ημέρες.

Πηγή Protothema.gr

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter