ΕΛΜΕ Χανίων: Συγκέντρωση στην Πλατεία Αγοράς στις 16/3

0
62

Τη συμμετοχή της στην Πανελλαδική κινητοποίηση, που στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Μάρτη στις 12.00 στην Πλ. Αγοράς ανακοίνωσε η ΕΛΜΕ Χανίων μαζί με τη ΣΕΠΕ Χανίων αλλά και φοιτητικούς συλλόγους.

Το κείμενο της ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ Χανίων

Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική κινητοποίηση Παρασκευή 16 Μάρτη. Συγκέντρωση Πλ. Αγοράς 12:00 μαζί με ΣΕΠΕ Χανίων, φοιτητικούς συλλόγους.

Για το λόγο αυτό η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου (11:00 έως 14:00) και τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου (14:00 έως 17:00).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Κατάργηση του ν.3848
Καμία σκέψη για οποιασδήποτε μορφής γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ ο οποίος υπονομεύει τα κατοχυρωμένα επαγγελματικά και εργασιακά μας δικαιώματα.
Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών σε Ειδική και Γενική Αγωγή για την άμεση κάλυψη των 25.000 τουλάχιστον κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δεν μπαίνουμε σε κανένα παζάρι μορίων, δεν δεχόμαστε κανένα πλαφόν στην προϋπηρεσία, κανένα προσοντολόγιο.
Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων σε όλα τα επίπεδα (συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά, μισθολογικά, εργασιακά).
Κάλυψη των άμεσων αναγκών (σίτιση, στέγαση, μετακίνηση)
Επιπλέον διεκδικούμε:

· Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα πριν του 2013 επίπεδο, μείωση του εργάσιμου χρόνου συντάξιμου χρόνου παντού.

· 20 μαθητές στα τμήματα, 15 στις Ο.Π., 10 στα εργαστήρια, επαναφορά της παράλληλης διδασκαλίας στα ξενόγλωσσα μαθήματα.

· Καμία συγχώνευση-κατάργηση σχολικών μονάδων. Να λειτουργήσουν όλοι οι τομείς, ειδικότητες, Ο.Π. και τα μαθήματα επιλογής που προτείνουν οι σύλλογοι διδασκόντων.

· Έναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Π.Δ.Σ. από την αρχή της χρονιάς.

· Αυξήσεις στους μισθούς – Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς.

· Όχι στην αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση.

· Όχι στο νέο Λύκειο και την υπονόμευση των ΕΠΑΛ

· Ανατροπή του εκπαιδευτικού Μνημόνιου και της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.