ΕΛΜΕ Χανίων: «Να ανατρέψουμε την απόφαση του ΥΠΕΠΘ για την Αναμοριοδότηση των σχολείων»

0
35

Με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Χανίων και μετά το πρόσφατο ψήφισμα εκπαιδευτικών κατά της αναμοριοδότησης των σχολείων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη σύσκεψη στο Δήμο Καντάνου – Σελίνου, όπου αποφασίστηκε ομόφωνα  συνέχιση των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα για την ένταξη όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου στην κατηγορία των δυσπρόσιτων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο ΣΕΠΕ Χανίων, οι Διευθυντές του Γυμνασίου ΓΕΛ Παλαιόχωρας και του Δημοτικού σχολείου Κουντούρας, εκπρόσωποι από των συλλόγων γονέων Γυμνασίου-Λυκείου Παλαιόχωρας και οι σύλλογοι διδασκόντων όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου. 

Πέραν της ομόφωνης απόφασης που λήφθηκε, τονίστηκε παράλληλα ότι η απόφαση του Υπουργείου για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων οδηγεί στη μείωση του μαθητικού πληθυσμού, τη συρρίκνωσή τμημάτων και σχολείων και κατά περίπτωση το κλείσιμό τους. Δηλαδή καταργεί τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και ανατρέπει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν:
1. Τρίτη 11/09 μετά τον αγιασμό συνέλευση μαθητών-Γονιών –εκπαιδευτικών για ενημέρωση και ανάληψη πρωτοβουλιών σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Καντάνου – Σελίνου.

2. Παρασκευή 14/09 12:00 κινητοποίηση όλων των φορέων στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας- Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων .