Ελληνικός τουρισμός: Οι προοπτικές για το 2017

0
77

Τις εξελίξεις στα τουριστικά μεγέθη της χρονιάς και τις διαφαινόμενες προοπτικές για το 2017 καταγράφει έμπειρος τουριστικός παράγοντας, σημειώνοντας:

Η τουριστική χρονιά παρ όλον ότι άρχισε με πτώση, στη συνέχεια Ιούλιο και Αύγουστο έδειξε να ανακάμπτει, σημειώνοντας ικανοποιητικές πληρότητες, ιδίως σε Ρόδο, Κρήτη, Κέρκυρα και Μεσσηνία.

Τα στοιχεία για τον Σεπτέμβριο είναι αρκετά καλά και ειδικά για Ρόδο και Κρήτη φαίνεται ότι και ο Οκτώβριος θα είναι συνέχεια της καλοκαιρινής σεζόν. Η χρονιά θα κλείσει θετικά από πλευράς αφίξεων, όχι όμως και από εισπράξεις.

Η ανάκαμψη ήταν συγκυριακή λόγω των κρατήσεων last minute, που εξελίχθηκαν απρόσμενα εξ αιτίας της ρήξης των σχέσεων της Τουρκίας με τη Ρωσία και των τρομοκρατικών ενεργειών στη γείτονα Χώρα.Τι προβλέπεται όμως για την επόμενη σεζόν;

Όμως, το 2017, πλην απροόπτων εξελίξεων, η Τουρκία θα ξαναμπεί δυναμικά στη Ρωσική και Γερμανική αγορά και ελπίζει σε ολοκληρωτική επαναφορά στα επίπεδα του 2015.Οι μεσογειακοί ανταγωνιστές μας έχουν δυναμική αύξησης του τουριστικού ρεύματος.

Η Κύπρος φέτος, έχει μία πολύ καλή χρονιά και όλα δείχνουν για καλύτερη το 2017.Η Τυνησία ξαναμπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι, κάνοντας μεγάλη προβολή στις Ευρωπαϊκές αγορές.

Το Μαρόκο έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης με τη δημιουργία νέων υποδομών και εγκαταστάσεων, παράλληλα με την συνεχή προβολή στις παραδοσιακές αγορές της Ευρώπης.

Η Αίγυπτος, αν και δεν είναι άμεσος ανταγωνιστής μας την καλοκαιρινή περίοδο, δείχνει σημεία ανάκαμψης φέτος και υπάρχουν προϋποθέσεις για καλύτερη χρονιά το 2017 χάρις στο δυναμικό πρόγραμμα προβολής που έχει αναπτύξει.

Η Κροατία στοχεύει σε μεγαλύτερο κομμάτι από την Ευρωπαϊκή τουριστική πίτα, έχοντας φέτος μια πολύ καλή χρονιά.Η κρουαζιέρα στη ανατολική Μεσόγειο σε πτώση, λόγω αποκλεισμού των τουρκικών λιμένων από τα προγράμματα, γεγονός που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στα νησιά του Αιγαίου.

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι για να διατηρηθεί το αυξητικό τουριστικό ρεύμα στη χώρα μας, χρειάζεται από τώρα προγραμματισμός ενεργειών στοχευμένης προβολής, σε συνδυασμό με πολιτική ομαλότητα και αίσθημα ασφαλείας των επισκεπτών.

Πηγή: tornosnews.gr