Έληξε η απεργία της ΠΝΟ- Το μεσημέρι φεύγει το πλοίο από τη Σούδα (φωτό)

0
127

Έληξε το πρωί του Σαββάτου η απεργία της ΠΝΟ, όπως αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε  λίγο πριν τις 10:00 και αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων, ενώ η προηγούμενη απόφαση έκανε λόγω για συνέχιση της απεργίας έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής.

Αυτό σημαίνει πως άμεσα, τις επόμενες ώρες δηλαδή, θα φύγουν τα πρώτα πλοία για τα νησιά, αλλά και από τα νησιά προς την ηπειρωτική Ελλάδα.

fortiga

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτεργατικής Ομοσπονδίας Γιάννη Χαλά, η ΠΝΟ αφουγκράστηκε την κοινωνία και ειδικά εν όψει εορτών, αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων, αν και όπως είπε χαρακτηριστικά «κανένα από τα προβλήματά μας δεν λύθηκε».

Πρυτάνευσε η λογική, ήταν το πρώτο σχόλιο του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Από το λιμάνια της Σούδας και του Ηρακλείου ξεκίνησε ήδη η φόρτωση των πλοίων με τα φορτηγά. Υπλογίζεται ότι σε κάθε πλοίο θα μπουν πάνω από 100 φορτηγά, φορτωμένα με ευπαθή αγροτικά προϊόντα. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία τα πλοία θα αναχωρήσουν για τον Πειραιά. Από τη Σούδα, το BLUE GALAXY θα αναχωρήσει το πρωί.