Έκτακτη σύσκεψη για τις καταστροφές απο τη χθεσινή χαλαζόπτωση στο Οροπέδιο Λασιθίου

0
61

Η αποτίμηση και ο καθορισμός της διαδικασίας  αποζημιώσεων από την χθεσινή χαλαζόπτωση στην ευρύτερη περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που συγκάλεσε σήμερα έκτακτα ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, με την συμμετοχή των: Μ. Τερζάκη Επόπτης Φυτικού Τομέα Νομού Λασιθίου, Ν. Δασκαλάκη Δ/ντης Περιφερειακού καταστήματος ΕΛΓΑ Κρήτης, Εμμ. Σμυρνάκη Πρόεδρος Αγρ. Συν. Ορ. Λασιθίου, Σ. Μπουτσάκη στέλεχος Αγρ. Συν. Ορ. Λασιθίου,  Μ. Κοντογιάννη στέλεχος Αγρ. Συν. Ορ. Λασιθίου.

Μετά την χθεσινή καταστροφική για τον πρωτογενή τομέα χαλαζόπτωση στην ευρύτερη περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης ανέλαβε άμεσα την πρωτοβουλία και κάλεσε σε σύσκεψη στο δήμο τα στελέχη του ΕΛΓΑ για αυτοψία.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά η καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες, καθώς επίσης τα διαδικαστικά που πρέπει να ακολουθηθούν για την έγκαιρη αποζημίωση των αγροτών. Στην σύσκεψη επιβεβαιώθηκε πλήρως η ολική καταστροφή στα οπωροκηπευτικά και στις δενδρώδεις καλλιέργειες του δήμου