Εκπαιδευτικοί απο τη Λευκωσία στον Δήμο Πλατανιά

0
49

Συνάντηση στα γραφεία του Δήμου στο Γεράνι είχε ο Δήμαρχος Πλατανιά Ιωάννης Μαλανδράκης με Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας στο πλαίσιο επίσκεψης τους στα Χανιά, για την αδερφοποίηση τους με την Ένωση Γονέων του Νομού.OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤην αντιπροσωπεία συνόδευσε η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Χανίων Σοφία Μαλανδράκη.

Η Κυπριακή αντιπροσωπεία που απαρτιζόταν από τον Πρόεδρο, κ. Κουλέρμο Πέτρο, τον Αντιπρόεδρο, κ. Κόκκινο Σταύρο, την Ταμία, κα Μαρία Σταύρου, και τα Μέλη της, κα Ειρήνη Γεωργίου, κα Έλενα Οδυσσέος, κ. Μαλαματένιο Χρήστο και κα Ασπρίδου Αρέστεια, έδειξε ενδιαφέρον για την αδελφοποίηση μεταξύ σχολικών μονάδων των δύο περιοχών για την ανταλλαγή αθλητικών δραστηριοτήτων, περιβαλλοντολογικών δράσεων κ.α..

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της διδασκαλία της τοπικής ιστορίας και της ιστορίας των σχολικών μονάδων, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πεδίο ενεργειών και δράσεων σχολείων και γονέων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας επισκέφθηκαν το Πάρκο Τροχαίων Ατυχημάτων “ Χρήστο Πολέντας” , το Γυμνάσιο & Λύκειο Βουκολιών , το Γυμνάσιο Πλατανιά , το Γυμνάσιο & Λύκειο Αλικιανού , όπου είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων όπου αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα εκπαίδευσης .

Τέλος περιηγήθηκαν στου κήπους του Βοτανικού Πάρκου , όπου και τους παρασχέθηκε κέρασμα.