Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Σύλλογος γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου

0
31

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 στο εξοχικό κέντρο Α/Α στους Αρμένους Ρεθύμνου έγινε ο χορός της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου . Μετά από 5 χρόνια κάναμε το εγχείρημα να ξανασμίξουν. Η έκπληξη ήταν ότι πράγματι βρεθήκαν επιτέλους ΟΛΟΙ μαζί! Ήταν τόσο μεγάλη η συμμετοχή γονέων και παιδιών, εκπαιδευτών και εργαζόμενων, οικογενειών και φίλων , τοπικών αρχών σε εκδήλωσή που όλοι έζησαν μοναδικά συναισθήματα.

Τα χαμόγελα και οι αγκαλιές περίσσευαν, οι χοροί και τα τραγούδια ζέσταναν τις ψυχές και φώτισαν τα πρόσωπα όλων.

Σε αυτή την εξαιρετική εκδήλωση που ΔΕΝ είχε κερδοσκοπικό χαρακτήρα, αλλά τη μορφή της συνάντησης των μελών του συλλόγου όλοι όσοι είμαστε στο Δ.Σ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όσους συνέβαλαν σε αυτό :

Τους καλλιτέχνες που προσφέρθηκαν εντελώς δωρεάν να είναι εκεί, να στήσουν τα μηχανήματά τους, να οργανώσουν το πρόγραμμα τους και να μας διασκεδάσουν:

Ξεχωριστά ευχαριστούμε στη λύρα – τραγούδι το Μανώλη Βουρβαχάκη
Στο λαούτο – τραγούδι το συνεργάτη του φορέα Χρήστο Χλιαουτάκη
Στο λαούτο τον Ντακάκη Μιχάλη
Καθώς και τον Παπαδάκη Βασίλη
Ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Α/Α/ και προσωπικά τον Ανδρέα Σηφάκη και την οικογένειά του για την εξαιρετική περιποίηση, την ευγένειά τους , την προσφορά τους και την ανταπόκριση τους σε όλα τα επίπεδα.
Ευχαριστούμε το Ζαχαροπλαστείο της Ζωής και προσωπικά την φίλη μας Ζωή Σιταρένιου για την πίτα και την αγάπη της σε εμάς και το έργο μας.

Ευχαριστούμε το Αρτοποιείο Μεταξάκη και τους αδελφούς Μεταξάκη που είναι σε κάθε περίσταση χρόνια τώρα κοντά μας .
Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Πρόδρομο που ευλόγησε με την παρουσία του και τα ζεστά του λόγια την κοπή της πίτας μας.

Επίσης οφείλουμε ευχαριστίες στον τ. Υπουργό Υγείας και Βουλευτή Ρεθύμνου κο Ξανθό, στην Αντιπεριφερειάρχη κα Λιονή, τον Δήμαρχο κο Μαρινάκη, την Αντιδήμαρχο κα Ελευθεριάδου, την Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κα Κουτσαλεδάκη, τον δημοτικό σύμβουλο αρχηγό της αντιπολίτευσης κο Νίνο, τον πρόεδρο του Σωματείου ΑμεΑ Ρεθύμνου κο Τσαχάκη και στο κο Δουλουμπέκη από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ.

Μας έδωσε θάρρος και μας συγκίνησε η παρουσία των φίλων μας γονέων ατόμων με αυτισμό από τα Χανιά που ήρθαν στην παρέα μας. Στο ξεκίνημα του φορέα τους η δικτύωση και το μοίρασμα είναι τα πιο ουσιαστικά!

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό μας που ήταν παρόν σύσσωμο στην πίτα, με τυχερές του φλουριού τους τη γυμνάστρια Μαρία Ζουμπουλάκη και τη φυσικοθεραπεύτρια Στεφανία Τσιόρανου.

Είμαστε πραγματικά τυχεροί που έχουμε τους εθελοντές και τις εθελόντριές μας που παρέχουν υποστήριξη στη δομή μας ΚΔΑΠ ΑμεΑ, αλλά και στη δράση Κοινωνικό Στέκι ΑμεΑ. Εδώ και χρόνια σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, από μεταπτυχιακά προγράμματα, από δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ υποστηρίζεται το έργο μας από την συνεχή, καθημερινή και ουσιαστική παρουσία πλήθους νέων ανθρώπων , μελλοντικών επιστημόνων του χώρου της εκπαίδευσης. Κάνοντας την πρακτική τους ή προσφέροντας εθελοντικό χρόνο είναι η δύναμη μας και το χαμόγελό μας στα προγράμματα βοηθώντας ουσιαστικά τις δράσεις μας.
Πολλοί ήρθαν αν περάσουν μαζί μας αυτή τη μέρα της ξεκούρασης τους και να διασκεδάσουν μαζί μας, γεμίζοντάς μας χαρά και συγκίνηση. Νοιώθουμε πολύ χαρούμενοι που από την πλευρά των συμμετεχόντων τυχερή της κλήρωσης του φλουριού αναδείχτηκε η εθελόντρια μας η Εμμανουέλλα Βρανάκη που κέρδισε ένα πολυμηχανήματος – έγχρωμου εκτυπωτή.

Το πιο όμορφο ήταν ότι όλη η μεγάλη οικογένεια που έχουμε δημιουργήσει οι γονείς ΑμεΑ στο Ρέθυμνο μοιραζόμαστε χρόνο, μιλάμε και ονειρευόμαστε μαζί!

Ας είναι ο νέος χρόνος ο χρόνος δικαίωσης των αγώνων μας για την αρχή της στέγασης των δομών μας με τη δημιουργία μας του Κέντρου Ημέρας στους Αρμένους. Το σύνθημα μας από το 2012 παραμένει η μικρή μαγική φράση ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
Μαζί καταφέρνουμε το πιο όμορφα…..
ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και το 2023! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter