Έκλεισαν οι λακούβες έμειναν… λακουβίτσες! Εικόνες από την… αποκατάσταση της οδού Αρχολέων

0
119

Χθες μέχρι το απόγευμα η εικόνα που παρουσίαζε η οδός Αρχολέων στην Παλιά Πόλη των χανίων, λίγα μέτρα πριν από τα Νεώρια ήταν αυτή που βλέπετε στην φωτογραφία παρακάτω:

Σήμερα αυτές οι τεράστιες λακούβες, ευτυχώς για τους οδηγούς των διερχομένων οχημάτων, δεν υπάρχουν,  καθώς αργά χθες το απόγευμα, συνεργείο του Δήμου Χανίων έριξε άσφαλτο και τις έκλεισε, αποκαθιστώντας μερικώς το πρόβλημα.

Και γράφουμε μερικώς γιατί δυστυχώς, όπως όλα στην Ελλάδα, έτσι και αυτή η αποκατάσταση έγινε βιαστικά, με αποτέλεσμα να μην γίνει το στοιχειώδες και ποιο απλό.

Να κλείσουν δηλαδή τις λακούβες χωρίς να αφήσουν κενά, μικρές τρύπες στο οδόστρωμα, οι οποίες με την βροχή και τη συχνή διέλευση των οχημάτων από πάνω, είναι σχεδόν βέβαιο ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα μεγαλώσουν θα πλατύνουν και θα έχουν γίνει νέες λακούβες.

Η απορία είναι γιατί να συμβαίνει σχεδόν πάντα αυτό. Γιατί δηλαδή ενώ γίνεται μία προσπάθεια να επιλυθεί ένα πρόβλημα, αυτή συνήθως μένει ημιτελής. Πόσο δύσκολο ήταν άραγε να πέσει λίγη ακόμη άσφαλτος και σε αυτά τα σημεία; 

Ήταν βράδυ και δεν είχαν φως για να δουν;

Βιαζόταν να τελειώσουν τη δουλειά; 

Δεν έδωσαν την πρέπουσα προσοχή και σημασία;

Η κατάσταση του οδοστρώματος, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες είναι πολύ κακή, έως άθλια.

Μέσα στη νύχτα και το σκοτάδι κανένας δεν έχει απαίτηση, να φτιαχτεί ένας καινούριος δρόμος. Μπαλώματα γίνονται. Αφού όμως τα κάνουν, τουλάχιστον ας τα κάνουν σωστά. 

Για να μην χρειαστεί να τρέχουν πάλι σε λίγο καιρό να κάνουν νέα μπαλώματα πάνω στα παλιά.

Δυστυχώς η πόλη των Χανίων, έχει σοβαρό πρόβλημα με την κατάσταση των δρόμων της. Η ποιότητα του οδοστρώματος στους περισσότερους είναι από πολύ κακή έως άθλια.

Ακόμη και αυτοί που έχουν αποκαταστασθεί σχετικά πρόσφατα, προυσιάζουν σοβαρά προβλήματα στο οδόστρωμα.  Οι χανιώτες οδηγοί το ξέρουν καλά αυτό, το βιώνουν καθημερινά. Ο χειμώνας και η κακοκαιρία, επιτείνουν τα προβλήματα. Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε τα συνεχή σκαψίματα που γίνονται από υπηρεσίες κοινής ωφέλειας ή από εταιρείες τηλεποικινωνιών. 

Κάποια στιγμή όμως το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί μόνιμα και ριζικά.

Ίσως οι υπεύθυνοι στο Δήμο θα πρέπει να γίνουν πολύ πιο σχολαστικοί και πολύ πιο σκληροί, πριν παραλάβουν από εδώ και πέρα οποιοδήποτε έργο έχει να κάνει με την κατασκευή ή την ανακατασκευή δρόμων στην πόλη.

Μόνο έτσι πιθανόν να μπορεί σταδιακά να αποκτήσουν τα Χανιά  τους δρόμους που τους αξίζουν.