Εκκενώνεται τη Δευτέρα το Νοσοκομείο Χανίων | Δείτε γιατί

0
880

Άσκηση μερικής εκκένωσης του Γ.Ν. Χανίων ύστερα από ισχυρό σεισμό, θα πραγματοποιηθεί  αύριο την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στις 09.30 το πρωί στους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Πρόκειται για άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας, η οποία εντάσσεσαι στο πλαίσιο εφαρμογής των Επιχειρησιακών Σχεδίων Εκτάκτων Αναγκών «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» και «ΠΕΡΣΕΑΣ».

Την άσκηση θα εποπτεύσει ο Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.) Νικόλαος Παπαευσταθίου, θα την παρακολουθήσει κλιμάκιο του Ε.Κ.ΕΠ.Υ., ενώ θα παραστούν εκπρόσωπος της 7ης ΥΠΕ και επιτελείς του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το σενάριο της άσκησης.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης,  εκδηλώνεται ένας ισχυρός σεισμός με επίκεντρο την Μαλάξα Χανίων (15 χιλιόμετρα Ν.Δ. της πόλης των Χανίων). Τον κύριο σεισμό ακολουθούν μια σειρά από μετασεισμούς, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία για νέο ισχυρό σεισμό τα επόμενα 24ωρα.

Το Γ.Ν. Χανίων εμφανίζει ρωγμές σε τοίχους, σε εξωτερικά κλιμακοστάσια, σε κολώνες ενώ καταρρέουν ψευδοροφές και υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης τμήματος του κτιριακού συγκροτήματος.

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να γίνει μερική εκκένωση του νοσοκομείου και ασθενείς να μεταφερθούν από τις κλινικές σε σκηνές στον αύλειο χώρο, ενώ παράλληλα θα πρέπει να απεγκλωβιστούν κάποια άτομα που έχουν παγιδευτεί στο κτίριο αλλά και να αντιμετωπιστεί πυρκαγιά στον χώρο του Φαρμακείου.

Παράκληση προς τους πολίτες.

Από πλευράς της διοίκησης του Γ.Ν. Χανίων παρακαλούνται οι πολίτες που θα προσέλθουν στο νοσοκομείο το πρωί της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου να παρκάρουν τα οχήματα τους αυστηρά και μόνο στους χώρους στάθμευσης, ώστε να μην παρεμποδίσουν την ομαλή διεξαγωγή της άσκησης. 

Παράλληλα οι πολίτες για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους, θα πρέπει να συμμορφώνονται στις οδηγίες των ανδρών της Τροχαίας και του προσωπικού φύλαξης του Γ.Ν. Χανίων.
Κατά την διάρκεια της άσκησης όλα τα τμήματα και οι υπηρεσίες του Γ.Ν. Χανίων θα λειτουργούν κανονικά. 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter