Εκδηλώσεις για παιδιά στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης

0
81

Εκδηλώσεις για παιδιά με τίτλο “Το φως” θα πραγματοποιηθούν στην Βιβλιοθήκη της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΑΚ έχει ως εξής:

3/2/2018: Γνωριμία με τη Βιβλιοθήκη (9-12 ετών) Τα παιδιά μαθαίνουν τους τρόπους οργάνωσης μιας Βιβλιοθήκης, καθώς και τους τρόπους αναζήτησης και εντοπισμού πληροφοριών με βάση το ηλεκτρονικό υλικό της, ενώ παράλληλα «ανοίγουν» κάρτα δανεισμού και έρχονται σε επαφή με τις υπηρεσίες που αυτή δύναται να τους παρέχει.

17/2/2018: Απόκριες! (5-10 ετών) «Ο Αρλεκίνος» και η δύναμη της φαντασίας, της αγάπης και της αισιόδοξης στάσης απέναντι στη ζωή… Διαβάζουμε το «Παραμύθι» της Ζωρζ Σαρρή και ζωγραφίζουμε τον δικό μας Αρλεκίνο!

24/2/2018: Κυριακή της Ορθοδοξίας (6-12 ετών) Διαβάζουμε μύθους και παραμύθια της Ζωής Κανάβα από το βιβλίο της με τίτλο «Το αλφαβητάρι της Κυριακής» και μαθαίνουμε καλούς τρόπους συμπεριφοράς, καταγράφοντας τις λέξεις-κλειδιά των ιστοριών.

3/3/2018: «Ο μικρός Συγγραφέας» (6-10 ετών) Διαβάζουμε το βιβλίο του Νότη Ρόμα, «Ο μικρός Συγγραφέας» και μαθαίνουμε τα μυστικά, ώστε να γίνουμε και εμείς μικροί συγγραφείς, δημιουργώντας και γράφοντας στο τέλος τη δική μας ιστορία…

24/3/2018: «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (5-9 ετών) Διαβάζουμε το βιβλίο του Φίλιππου Μανδηλαρά «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με σκοπό οι ηρωικές πράξεις του Γεώργιου Καραϊσκάκη να εντυπωθούν στη μνήμη των παιδιών, μέσα από χαριτωμένα και απλά στιχάκια. Στο τέλος τα παιδιά θα ζωγραφίσουν την Ελληνική σημαία και θα γράψουν επάνω σε κάθε λωρίδα της, μια συλλαβή από τη φράση της Ελληνικής Επανάστασης «Ελευθερία ή Θάνατος».

31/3/2018: Πορεία προς το Πάσχα (6-10 ετών) Διαβάζουμε κείμενα μέσα από τη «Βίβλο για παιδιά» της Ζωής Κανάβα και συζητάμε ώστε να γίνει ακόμη πιο οικεία η Αγία Γραφή στα παιδιά.

14/4/2018 : «Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας» (9-12 ετών) Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (02/04), διαβάζουμε το παραμύθι «Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας» του David Mckee και συζητάμε για αξίες, όπως ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, τη φιλία και την αγάπη, τις οποίες ανακαλύπτουμε μέσα από το παιχνίδι! Ποιά χρώματα βλέπουμε στον Έλμερ; Εντοπίζουμε αυτά τα χρώματα στα ρούχα μας και στο φυσικό περιβάλλον και τον ζωγραφίζουμε!

21/4 /2018 «Βιβλία Παντού!» (9-12 ετών) Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, διαβάζουμε για την περιπλάνηση της μικρής Άννας μέσα από τα συναισθήματά της, που αποτυπώνονται στο βιβλίο με τίτλο «ΦΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ» της Maxine Trottier, όπου μαζί με την οικογένειά της έφυγε από το σπίτι της για ν’ αναζητήσει μία καλύτερη ζωή.

Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Δράσεων: Ιωάννης Μουντογιαννάκης Επιστημονικός Συνεργάτης-Βιβλιοθηκονόμος της ΟΑΚ. Επικοινωνία: τηλ. 28240 22500 / 22245
email: [email protected] Ιστοσελίδα: http://www.libraryoac.gr/el/

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter