Εκχώρηση αεροδρομίου Χανίων-Υπάρχει και η αντίθετη άποψη

0
433

Θα είμαστε απολύτως ξεκάθαροι.

Η θέση του kriti24.gr είναι καθαρά υπέρ της μη εκχώρησης του αεροδρομίου Χανίων στη Γερμανική εταιρεία. 

Όχι γιατί είμαστε γενικά εναντίον της μείωσης του δημόσιου τομέα, αλλά γιατί πιστεύομε ότι η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση βλάπτει τα συμφέροντα του ελληνικού κράτους και είναι πολύ πιθανόν στο μέλλον να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα και στην τουριστική κίνηση του Νομού Χανίων.

Πρόκειται για μία εκχώρηση που δεν έχει νόημα καθώς το αεροδρόμιο Χανίων, με τη συνεχόμενη αύξηση που παρουσιάζει κάθε χρόνο στην επιβατική κίνηση, είναι ένα από τα πιο κερδοφόρα της χώρας, άρα σε καμία περίπτωση δεν επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο, αντίθετα προσφέρει σημαντικά έσοδα στα κρατικά ταμεία.

Η λογική ότι αν αναλάβει το μάνατζμεντ μία ιδιωτική εταιρεία, το αεροδρόμιο θα λειτουργεί καλύτερα, δεν αρκεί ως δικαιολογία για την εκχώρησή του, όταν όλοι γνωρίζουμε κάτω από πιο εκβιαστικό καθεστώς έγινε αυτή η εκχώρηση, προς τη Γερμανική εταιρεία Fraport.

Επίσης η εκχώρηση ενός ελληνικού αεροδρομίου σε Γερμανικά συμφέροντα, στο οποίο μόλις έχουν ολοκληρωθεί σημαντικά έργα από το ελληνικό κράτος, το οποίο θα το καταστήσουν ένα από τα πιο σημαντικά της χώρας, καθιστά ακόμη πιο αδικαιολόγητη την ενέργεια αυτή, αλλά και απόλυτα ελεγχόμενο τον τουρισμό, από ξένα μεγάλα συμφέροντα. 

Δεν έχουμε λοιπόν πειστεί σε καμία περίπτωση για την αναγκαιότητα αυτής της ιδιωτικοποίησης σε μία περίοδο που το αεροδρόμιο Χανίων, βρίσκεται σε φάση δυναμικής ανάπτυξης.

Αυτή είναι η θέση μας και ελπίζουμε να είναι απόλυτα σαφής και ξεκάθαρη. 

Από την άλλη όμως, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους η λογική του να δέχεται επίθεση ο οποιοσδήποτε εκφράζει μία αντίθετη άποψη.

Όπως είναι γνωστό υπάρχουν δημόσια πρόσωπα ή ακόμη και εκπρόσωποι φορέων που έχουν ταχθεί δημόσια υπέρ της εκχώρησης του αεροδρομίου Χανίων.

Με κόσμιο τρόπο και σε χαμηλούς τόνους. Με τα δικά τους αντίθετα επιχειρήματα. 

Όπως για παράδειγμα ότι «η εκχώρηση του αεροδρομίου Χανίων στην Γερμανική Εταιρεία μπορεί να ευνοήσει τον τουρισμό», όπως υποστήριξε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, στην ομιλία του στην εκδήλωση που είχε γίνει στο ΚΑΜ για την παρουσίαση της έρευνας για τον τουρισμό στα Χανιά.

Ή η θέση του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων κ.Μανώλη Γιαννούλη, ο οποίος στην πρόσφατη συνέντευξη του στο kriti24.gr υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η «ανάληψη του managment του αεροδρομίου Χανίων από ιδιωτική εταιρεία, θα έχει θετικά αποτελέσματα». 

Ολόκληρη την θέση του κ. Γιαννούλη μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ

Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι ήταν τουλάχιστον αναίτια, άστοχη και αδικαιολόγητη η σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε πριν από λίγες ημέρες, εναντίον του κ. Γιαννούλη, η Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου Χανίων.

Στη δημοκρατία βασικό συστατικό και κανόνας της είναι η ύπαρξη αντίθετων απόψεων.

Όσο και αν διαφωνεί κάποιος με τη θέση του κ. Γιαννούλη ή όσων υποστηρίζουν την εκχώρηση του αεροδρομίου, δεν είναι δυνατόν να εξαπολύει εναντίον τους τέτοιες επιθέσεις, που καταρρακώνουν την έννοια της δημοκρατίας και του σεβασμού της αντίθετης άποψης.