Εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες σε αλιευτικό νότια της Κρήτης

Εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες σε αλιευτικό νότια της Κρήτης

Εκατοντάδες μετανάστες εντοπίστηκαν σε αλιευτικό στα νότια της Κρήτης, σημαίνοντας συναγερμό στις Λιμενικές Αρχές.

Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία διάσωσης και μεταφοράς τους στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης.

Σύμφωνα με τα Ρεθυμνιώτικα Νέα, συναγερμός έχει σημάνει στις Λιμενικές Αρχες, στην Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου και στον Δήμο για την εύρεση κατάλληλου χώρου για την προσωρινή φιλοξενία τους, καθώς θα χρειαστεί να παραμείνουν στο Ρέθυμνο τουλάχιστον τρεις ημέρες, διάστημα κατά το οποίο θα γίνει η ταυτοποίηση και ο υγειονομικός έλεγχός τους.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, πιθανή είναι η μεταφορά τους σε μεγάλο υπαίθριο χώρο του Ρεθύμνου, ενώ δρομολογούνται και οι απαραίτητες ενέργειες και για τη σίτισή τους.

Σε διαρκείς επαφές είναι η αντιπεριφερειάρχης με τον δήμο Αγίου Βασιλείου και αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας δήμου Ρεθύμνης, Γιώργο Σκορδίλη για να μεριμνήσουν για τη σίτισή τους αλλά και ό,τι άλλο χρειαστεί στο πλαίσιο της προσωρινής διαμονής τους.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο X (Twitter)