Κρήτη: Eισβάλλουν σε ξένες ιδιοκτησίες και ραβδίζουν τα ελαιόδεντρα

0
136

Την οργή αλλά και την αγανάκτηση ιδιοκτητών γης προκαλούν τα απανωτά περιστατικά κλοπής ελαιοκάρπου σε περιοχές της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου.

Ένα φαινόμενο που έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις με δεδομένη την υψηλή τιμή του ελαιολάδου, σύμφωνα με το ekriti.gr.

Τα περιστατικά κατά τα οποία άγνωστα άτομα εισβάλλουν σε ξένες ιδιοκτησίες και ραβδίζουν τα ελαιόδεντρα προκειμένου να επωφεληθούν οικονομικά, είναι συχνά, με τους ιδιοκτήτες των λιόφυτων να βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες άγνωστα άτομα πήγαν σε λιόφυτο στη Μυρσίνη Λασιθίου από που έφυγαν φορτωμένοι με γεμάτα τσουβάλια από ελαιόκαρπο.

Ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε περιοχές του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο Αρχοντικό του δήμου Μινώα Πεδιάδας όπου πριν από λίγες ημέρες ένας 63χρονος αντίκρισε τις ελιές του ραβδισμένες.

Και δεν ήταν μόνο αυτό το περιστατικό καθώς και πάλι στο Αρχοντικό, ζευγάρι διαπίστωσε ότι άγνωστοι είχαν ραβδίσει και τις 49 ρίζες ελιάς που διαθέτουν.

 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter