Εγκρίθηκε από το Δ.Σ η κυκλοφοριακή μελέτη του κόμβου της Σουδας

0
147

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων ενέκρινε στη συνεδρίαση της Τετάρτης, την κυκλοφοριακή μελέτη του κόμβου Σούδας και της σύνδεσης της λεωφόρου Σούδας με την οδό Ακρωτηρίου.

Η απόφαση είναι γνωμοδοτική προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία και πρέπει να δώσει την τελική έγκριση για να ξεκινήσουν οι απαλλοτριώσεις.

Στη μελέτη προτείνεται η τοποθέτηση φαναριών στην διασταύρωση της λεωφόρου Σούδας με νέο συνδετήριο δρόμο που θα κατασκευαστεί και θα φτάνει στην οδό Ακρωτηρίου.

Στον κόμβο θα εισέρχονται μόνο τα οχήματα που κατευθύνονται από την Σούδα και τα Χανιά προς τον ΒΟΑΚ.

Επίσης, η οδός Πλωταρχου Μαριδάκη μονοδρομείται με κατεύθυνση προς το λιμάνι της Σούδας.

Οι τοποθετήσεις των επικεφαλής και των εκπροσώπων των παρατάξεων που παρίσταντο

Τάσος Βάμβουκας

Μπορεί να υπάρχουν επιμέρους ενστάσεις όμως όλοι συμφωνούμε ότι ο κόμβος αυτός είναι απαραίτητος να κατασκευαστεί και για τη Σούδα και για τη Σούδα. Είναι μια διαδικασία που πρέπει να τη σπρώξουμε ώστε να προχωρήσει, κανοντας βεβαίως τις ενστάσεις και τις παρατηρήσεις μας.

Χρυσούλα Χατζηδάκη

Δεν έγινε διαβούλευση το 2017 με τις υπηρεσίες και την τοπική κοινωνία.  Δεν δίνει συνολικές λύσεις, αλλά αποτελεί μια αποσπασματική προσπάθεια για να λύσει το κυκλοφοριακό θέμα με νησίδες ανισόπεδου κόμβου και νησίδες μπροστά από το σούπερ μάρκετ ΣΥΝΚΑ. 

Γιάννης Σαρρής

Ο κόσμος είναι αναγκαίος για την κυκλοφορία και την ασφάλεια. Δεν έχω πειστεί για το θέμα της μονοδρόμησης αν θα λύσει ή αν θα δημιουργήσει προβλήματα. Το πρωταρχικό που πρέπει να κρατήσουμε είναι το ζήτημα του κόμβου για τον οποίο δεν έχουμε καμία επιφύλαξη. Θα πρέπει όμως να δοθούν πειστικές απαντήσεις…

Νίκος Παπαντωνάκης

 Δεν απαντήθηκαν καθόλου ερωτήματα για τα αντιπλημμυρικά και τα όμβρια. Είναι ανάγκη να προχωρήσει το έργο όμως δεν πειστήκαμε για τη μονοδρόμηση την οποία και δεν θα ψηφίσουμε.